ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN İŞLETME HAKKI UKOME’DE GÖRÜŞÜLDÜ

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN İŞLETME HAKKI UKOME’DE GÖRÜŞÜLDÜ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) aralık ayı üst kurul toplantısı yapıldı.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında yapılan toplantıda şoför esnafını yakından ilgilendiren konular görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda özel halk otobüslerinin işletme hakkının ihale usulüyle verilmesi ile ilgili Sayıştay’ın hazırladığı denetim raporu görüşüldü.

Konu hakkında 2014 yılından beri çalıştıklarını ifade eden Metin Açık, “Bu konu her yıl Sayıştay raporlarında karşımıza çıkıyor. HBB Meclisi’nde de görüştük. Amacımız mağduriyet yaşatmadan konuyu yasal çerçevede çözmek. Elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi.

HBB yetkilileri, özel halk otobüslerinin yanı sıra taksi, okul ve personel servislerinin de aynı durumda olduğunu belirtti ve konu hakkındaki gündem maddeleri detaylıca görüşülmek üzere alt komisyona gönderildi.

Gündemde görüşülen maddeler arasında S ve C plakalı araçların yeni tahsis ve devir talepleri de yer aldı.

S ve C plakalı araçların yeni tahsislerinin durdurulmasının Sayıştay raporuna uygun olacağını belirten HBB Toplu Taşıma Şube Müdürü Barış Süner, “Çok fazla C plaka başvurusu var. Yeni tahsisleri durduralım. Böylelikle Sayıştay raporunu uygun davranmış oluruz” diye görüş belirtti.

Devir işlemleri öncesi hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Açık, “Sayıştay raporuna göre yakın zamanda bir ihaleye çıkılabilir. Devir işlemi yapmak isteyenlerden taahhütname alarak yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmiş oluruz. Hak sahiplerini bilgilendirelim” diye belirtti.

Konuşmaların ardından S ve C plakalı araçların devir işlemlerinin devam etmesine, yeni tahsislerin ise durdurulmasına oy birliği ile karar verildi.

Toplantıda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolundaki kavşağın fiziki yapısının değişmesi talebi de gündeme geldi.

Kavşakta yaşanan trafik kazalarının önüne geçilmesi için teklifi hazırladıklarını söyleyen HBB yetkilileri, çok fazla kamulaştırma yapılmadan yolun genişletilmesini istediklerini belirtti.

İl Trafik Müdürlüğü yetkilileri konunun kısa vadede kavşak değişikliği ile çözülebileceğini ancak sorunun uzun vadede battı çıktı ve katlı kavşakla çözüme kavuşturulabileceğini dile getirdi.

ocelhy3uoqxh1zgnb9d8qmaj.jpg

recreqtbkdjkyh7n9wu6agIa.jpg

jxqz76I1he2tgezrbwqapmlw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.