ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

16 Mayıs 2023

Küçükçekmece Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla kentte yaşayan özel gereksinimli vatandaşlara yönelik ‘Boğaz Turu’ düzenledi.

Vatandaşların, fiziksel ve zihinsel olarak günlük hayata uyum sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, 75 özel gereksinimli çocuk ve kendilerine refakatçi olarak anneleri katıldı.

Hem Dünya Engeliler Haftası’nı hem de 14 Mayıs Anneler Günü’nü bir arada kutlama fırsatını yakalayan vatandaşlar, engelliler için özel olarak tahsis edilen bir tekne ile İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkardı.

Kemal Çebi: Küçükçekmece’de engelleri kaldırmaya devam edeceğiz

Özel gereksinimli vatandaşların sosyal yaşama katılımını çok önemsediklerini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “İnanıyorum ki bu kişilerin topluma kazandırılması için toplumla bütünleşmesi en iyi yoldur. Özel çocuklarımızın toplumsal yaşama katılmalarını engelleyen davranışsal ve çevresel bariyerlerini,  düzenlediğimiz bu tür sosyal etkinliklerle kaldırmak istiyoruz. Sağlıklı bir toplum için, dezavantajlı grupların ve dolayısıyla da özel gereksinimli bireylerin mağduriyetlerinin giderilmesi,  sosyal politikaların öncelikli hedefleri arasında yer almalıdır. Bu hedefle, yapacağımız projelerle Küçükçekmece’de engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Düzenli periyotlarla etkinlikler gerçekleştiriliyor

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, özel gereksinimli çocukların ihtiyaçları ve ilgi alanları göz önüne alınarak planlanıyor. Düzenli periyotlarla yapılan etkinlikler kapsamında; trafik eğitim parkı etkinliği, hipoterapi atlı terapi etkinliği, Sealife akvaryum gezisi, Silivrikapı buz paten pisti etkinliği, görme engelliler atölyesi etkinliği, konserler ve çeşitli müze gezileri gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde düzenleyeceği programlardan haberdar olmak isteyenler, sosyal medya hesapları ve www.kucukcekmece.bel.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir.  

 

f6rlgvcmuujaejqp0bitkrz1.jpg

qzpumkphb3fixygcvkjxIqdw.jpg

hjpmzy1aog7wle0v8nwdocus.jpg

xbe9nl0mh2ydkvIgpsg1d6wa.jpg

hhyvumflgbjcpq5ywkfjnrI0.jpg

udxaoviaytruhxIk9yzfjorn.jpg

x8pfozrmwplj3roqx4qebggv.jpg

h1yexcsdplgowrwqlimektzj.jpg

c5xrfrjbmd9m2ptq8haiqkn0.jpg

nm63guwk8aacxflseupc7e9l.jpg

tofIdimt6yaebejb5uwfv9dy.jpg

yzuio4dykmaavI6cpvnfgdjf.jpg

i02u6wh1t9tvvdgdeum73oqj.jpg

kg8ejymuht9owqqnjcf3di25.jpg

qu4c0mdbfIbhujk7xsqryp9w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.