Onlar İçin Esenyurt’ta Umut Yeniden Doğuyor

Onlar İçin Esenyurt’ta Umut Yeniden Doğuyor

EsenyurtBelediyesi, deprem bölgesinden ilçeye gelen afetzedelere elbise, mont, bot gibitemel ihtiyaç malzemeleri ve ESBİM aracılığıyla istihdam desteği sağlamanınyanı sıra verdiği psikolojik danışmanlık hizmeti ile yaşadıkları zorlu süreciatlatmalarına yardımcı oluyor.

Kahramanmaraşmerkezli depremin ardından evleri zarar gören ve kalacak yeri olmayanvatandaşlar, diğer illere göç etmeye başladı. Esenyurt Belediyesi dememleketlerinden ilçeye gelen depremzedelerin yaralarını sarmak için 100kişilik bir koordinasyon ekibi oluşturdu. Belediyeye başvuru yapan bininüzerinde depremzedenin ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen ekipler,sosyal incelemeler sonrası vatandaşlara destek vermeye başladı. Ardından DermanÇarşı’ya davet edilen vatandaşlar buradan giyim, ayakkabı, bebek bezi ve diğerhijyen ürünlerini temin etme imkanı buldu. Temel ihtiyaçları karşılanandepremzedelere belediyenin psikologları tarafından bu süreci atlatmaları içindanışmanlık hizmeti de verilmeye başlandı.

Depremzedeler ESBİM ile İstihdamEdilecek

EsenyurtBelediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), deprem sonrası Esenyurt’a gelen ve buradahayatını yeniden kurmaya çalışan vatandaşların iş bulabilmelerine aracı olacak.Esenyurt Kültür Merkezi içerisindeki ESBİM’e başvuru yapan vatandaşlar,gerçekleşecek mülakatlar sonrası uygun kadrolarda istihdam edilecek.

“Onlar İçin Esenyurt'ta Umut YenidenDoğmuş Olacak”

İlçeye gelendepremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirten Esenyurt BelediyesiSosyal Yardım İşleri Müdür Vekili Murat Boduroğlu, “Depremzedevatandaşlarımızla ilgili yüz kişilik bir tespit ekibi kurduk. Dermançarşımızda, giyim, hijyen, gıda malzemeleri, bebek bezi gibi malzemelerindağıtımını yapıyoruz. Ayrıca psikolojik danışmanlık veriyoruz. Bununla ilgilide bir ekip oluşturduk. Çünkü oradan nasıl bir psikolojiyle geldiklerini, tümTürkiye'nin psikolojisinin nasıl olduğunu biliyoruz. Ardından vatandaşlarımızıtek tek arayarak istihdam merkezimize davet edeceğiz ve onları bir işeyerleştireceğiz. Esenyurt'ta umut yeniden doğmuş olacak onlar için” dedi.

ulwxxrIj7retb9sgsmh6pizy.jpg

v9lnyowk4qwtxftupkohgz7e.jpg

rjhdx98o6kr1x2I0vwyufmgp.jpg

ea4z8v9wovgyadksfphxqsl0.jpg

gzwpdvqrc7scxlyn5kajhxfw.jpg

Iuwfahqmzq3fo2gxs9e8nve6.jpg

ugkcwwprI8xzjthglyzxrkjy.jpg

zawct3jmwyhrbf6t9hrooiqg.jpg

kyrcsvIksxg6tqt8xr7jubzn.jpg

tr6bppk9ufvxgwvtu3simjws.jpg

cx6o3bbIjfwvmify9m02hg4q.jpg

ms3cltwaicxuzqbn9dfyvjop.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.