Ölümsüz besteler tuvale yansıdı

Ölümsüz besteler tuvale yansıdı

Sanatçı Nesrin Kahraman’ın ünlü bestecilerin eserlerindeki melodileri tuvale yansıttığı “Çizginin Senfonisi” isimli ikinci kişisel resim sergisi açıldı.

Sanatçı Nesrin Kahraman’ın ünlü bestecilerin eserlerindeki melodileri tuvale yansıttığı “Çizginin Senfonisi” isimli ikinci kişisel resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyetinin ardından Venedik Güzel Sanatları Akademisi’nde yüksek lisansını tamamlayan Kahraman “Ağırlıklı olarak soyut eserler, yansıma üzerine çalışıyorum. Son seri çalışmamda Mozart’ın, Beethoven’ın, Chopin’in klasik müzik eserlerini dinleyip  aynı anda çizgilerle onların seslerini yansıttım. Enstrümanlardan çıkan melodileri çizgiye döktüm. Nota neyse o kadar çizgi çıktı içinden. Böyle bir çalışma yapma düşüncesi sanat eğitimim sonrasında ortaya çıktı. Sürekli üzerinde çalışıyordum. Müziğin ritimlerine yatkınlığım bulunuyor. Notalarla değil çizgilerle besteleri anlattım. Örneğin Mozart’ın senfoni eserinde orkestranın çalabildiği bütün enstrümanlardan çıkan melodileri çizgiye döktüm.  Kulaklıkla dinleyerek tek tek akışında çizdim. Eseri hazırlarken içinde kayboldum. Eserin içinde anlatılan öykü açığa çıktı.” diye konuştu.  

DÜZ VE TERS YAZILAR AYNI ESERDE 

Eserleri aynı anda iki elle tuvale döktüğünü ifade eden Kahraman “Sağ ve sol el ile  beyni kullanarak yaptığım için tersten yazılmış eserlerim bulunuyor. Sağ elimde düz yazıyla sol elimle ters yazı yazıyorum. Çok hızlı ve akışkan şekilde yazıyorum. Kendiliğinden oluşuyor. Eş zamanlı yapıyorum. Aslında yansıma değil” dedi.

Eserlerinin alanında özgün çalışmalar olduğunu ve desteklenerek gelişmesini istediğini ifade eden Kahraman “Bu eserlerim kendi yorumum değil. Her şey akışında oluyor. Kulaklıkla dinlenen müziğin o anda dinlenen notaları neyse bir keman sesinin uzun notası burada  bir uzun çizgi ya da zikzaklı açılışı zikzaklı çizgiye dönüşebiliyor. Farklı bir armoni ortaya çıkmış oluyor.” şeklinde konuştu.  

 ‘KADINA KARŞI ŞİDDETE SUSMA’ DEDİ 

Sergide Kahraman “Kadın” isimli eserinde “kadına karşı şiddete susma” mesajını da verdi.  Sanatçının  İtalya’daki tez çalışmaları, gravür ve soyut eserlerinin de  sergilendiği etkinlik 4 Nisan’a dek Galeri Maltepe’de ziyarete açık olacak.  
 

Tarih : 30.03.2022 Haber Fotoğrafları

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

mnOZkvXBhMAslfeHrbVQ4D6j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.