OLTALAR KALP SAĞLIĞI İÇİN ATILDI

OLTALAR KALP SAĞLIĞI İÇİN ATILDI

Sarıyer Belediyesi ve Türk Kalp Vakfı Dünya Kalp Sağlığı Haftası kapsamında farkındalık yaratabilmek için Sarıyer Merkez’de bir araya geldi. ‘Kalbin İçin Olta At’ etkinliğinde oltalar bu kez kalp sağlığına dikkat çekmek için atıldı.

Sarıyer Belediyesi ve Türk Kalp Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kalbin İçin Olta At’ etkinliği Sarıyer Merkez’de vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de organizasyonda yer alarak kalp sağlığının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Etkinliğe katılanlar arasında; Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, Türk Kalp Vakfı Kardiyoloğu Uzm. Dr. Hüseyin Deniz Kılıç, İBB İSYÖN AŞ. Genel Müdürü Hamdi Arpa ve İSOBDER Başkanı Erol Örkçü’de vardı.

UFAK DOKUNUŞLAR HAYAT KURTARIR

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven yaptığı konuşmada dünyada kalp ve damar hastalıklarında ki ölüm oranına değinerek şunları söyledi: “Kalp ve damar hastalıklarının ölüm oranları oldukça yüksektir ancak hekimlerin basit tavsiyelerine uyulduğu zaman bu oranı düşürmek mümkündür. Bugün Dünya Kalp Günü, biz Dünya Kalp Federasyonu’nun bir üyesiyiz. Bugün de dünyanın her tarafında aynı anda kalp ve damar hastalıkları konusunda farkındalık yaratılması için çeşitli seminerler, toplantılar yapılmakta. Biz de bugün Sarıyer Belediyesi ile birlikte Kalbin İçin Olta At etkinliği gerçekleştiriyoruz. Kalp konusunda çok ufak dokunuşlarla hayatımızı daha kaliteli hale getirebiliriz ve ölümleri azaltabiliriz.”

HASTALIKLARIN YÜZDE 80'İ BASİT ÖNLEMLERLE GİDERİLEBİLİR

Türk Kalp Vakfı Kardiyoloğu Uzm. Dr. Hüseyin Deniz Kılıç ise yaptığı konuşmada şu başlıklara değindi: “Türk Kalp Vakfı Kalp ve Damar Hastalıkları hakkında farkındalık yaratmak için kurulmuş bir kurumdur. Bu hastalıkların yüzde 80'i basit önlemlerle giderilebilecek rahatsızlıklardır. En başta sigara tüketimi kalp hastalıklarının riskini fazlasıyla artırabiliyor. Onun için sağlığınıza yatırım yapmak için sigara kullanıyorsanız bırakmalısınız. İkinci olarak obeziteyi söyleyebilirim. Çünkü bu iç organ yağlanmasını beraberinde getirecektir. Kalp sağlığı için düzenli şekilde egzersiz yapmak çok önemli. Tansiyon da kalp hastalıklarına neden olabiliyor. O yüzden kontrollerin yapılması çok önemli. Bugün bu farkındalığa katkı sunmak için burada olan herkese ve özellikle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ederim.”

BU FARKINDALIĞI YARATABİLMEK ÇOK KIYMETLİ

“Yaşamın her alanında bu kadar stres varken bizim yapmamız gereken şey sağlığımıza dikkat etmektir” diyen Başkan Genç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: İstanbul’da balığın büyük bir oranını Sarıyer karşılıyor. Denizi iyi korursak balık da çok olur. Doğru avlanmadan sonra balığı tüketiciye ulaştırmak çok önemli. Bugün burada kalp sağlığına dikkat çekmek için bir araya geldik. Bir farkındalık yaratabilmek adına oltalarımızı denize attık. Kısa sürelide olsa kalp sağlığına dikkat çekebilmek çok kıymetli. Bu yüzden tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Şükrü Genç, katılımcılara plaketlerini taktim etti. Plaket töreninin ardından ise tüm misafirlere balık ekmek ve helva ikramı yapıldı.

kgreaoahy2wjbpqxfmjtm90g.jpg

fyn3hdwlxjiv0umjsbggwzch.jpg

lbkr4Iq3mz0nuxwraplascve.jpg

gyph3uc2lvcw4ayfsiIuz8qo.jpg

m5cdmugekaoneythihwa3Isn.jpg

oulIw83jk4vsdmfzwrmfqqvx.jpg

mpycl8etj7lxaf5qihddqvon.jpg

acmI3a9zjlcb4gkxnypywhzp.jpg

h2ay0lhgurbunzc3oga9ftIj.jpg

ahats0pkqljtvqlhxmsrzpr1.jpg

mfqse2uh7qglc43oxzkzrxfg.jpg

dgzjj4rtbeihmp03km1nqyI5.jpg

nc2nfkjwkv76ozyzymmsaxda.jpg

u38hbfd5pdxswknajrle2jai.jpg

ckdvl50w19t2wtpohu76ka3z.jpg

6mwhjunkg0nkuetp8fqbzyhp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.