Oğuz Kaan Salıcı Van’da:

Oğuz Kaan Salıcı Van’da: "CHP Olarak Tüm Bölgenin Önüne Üçüncü Yol Açıyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Van’da üye katılım töreninde; bölgedeki yurttaşlara “Ya dinine ya diline oy vereceksin” dendiğini belirterek, “Senin dinin benim dinim, senin dilin de benim dilim. Birini diğeri tercih etmek zorunda değiliz. Hem dinimizi hem dilimizi koruyarak, bunun da üstünde şu dünyada insanca yaşayacak bir Türkiye kurmamız lazım. Bunun için CHP olarak tüm bölgenin önüne üçüncü yol açıyoruz. İnancımıza sonuna kadar saygılıyız, inancımız nasılsa. Dilimize, bölgede konuşulan bütün dillere de sonuna kadar saygılıyız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Van’da üye katılım törenine katıldı. Salıcı, Van Sanayi Odası’nda düzenlenen törende, yeni üyelerin CHP rozetini taktı. Van’da TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe’nin de olduğu öğrenilen 800 kişi CHP’ye üye oldu.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “CHP iktidarında tespitlerle uğraşılmayacak, doğrudan çözüm için harekete geçilecek. İlk çözümüz de Sayın Genel Başkanımızın söz verdiği gibi sınır ticareti ile ilgili olacak” dedi. Bedirhanoğlu, Van’ın sorunlarının CHP’nin masasında olduğunu ve buna ilişkin çözüm yollarını da ürettiklerini kaydederek, “Biz bir yandan insanlarımızı partiye üye yaparken bir yandan da yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. En ücra köylerde bile sandık görevlilerimiz olacak. Nerede olursa olsun oylarımızı koruyacağız. Kesinlikle Van’da milletvekilleri çıkaracağız” diye konuştu.

Bedirhanoğlu, Van’da üye sayılarını 15 kat artırdıklarını kaydederek, “Partimize katılım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” diyerek yeni üyeleri selamladı.

“SORUNLARDA AZALMA YOK, ARTIŞ VAR”

Törende konuşan Salıcı, Van’daki trafik çilesini son birkaç gün içinde yaşadığını kaydederek, “Van’a doğru düzgün hizmet yapılmamış” dedi. Salıcı, Van’ın iktidara destek vermesine karşın sorunlarının arttığını belirterek, “Sizin sorunlarınızda azalma yok, tam tersine artış var” diye konuştu. Salıcı, Van’ın CHP’li büyükşehir belediye başkanları gibi belediye başkanlarına ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “CHP anlayışında yöneticilere ihtiyacı var ki birazdan da konuşacağımız sorunlardan kurtulasınız” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN SEÇİLDİĞİ ZAMAN DOĞRU; BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİ ZAMAN ‘KAYYUM ATAYACAĞIM”

Salıcı, yerel seçimlerde HDP’nin kazanmasına karşın hızlı şekilde kayyum atandığını kaydederek, şunları söyledi:

“Bizim vatandaşın vermiş olduğu oy neyse, hangi partiyeyse, o partiye vatandaşın o iradesinin aynen yansıması için, demokrasinin hakim kılındığı bir Türkiye olması gerektiğini düşünüyoruz. Kayyumlara filan kredi verecek, alan açacak halimiz yok. Kayyum demek Vanlıya ‘Biz sandığı senin önüne koyduk, partiler adaylarını çıkardı, sen de oyunu verdin ama sen yanlış kişiyi seçtin’ demek. Yani vatandaşın iradesine ve oyuna el koymak demek. Sen kimi seçiyorsan o iktidara gelmiyor mu merkezde? Yani Tayyip Erdoğan kimin oyuyla geldi? Vatandaşın oyuyla geldi. Vatandaşın oyuyla gelen Tayyip Erdoğan seçildiği zaman seçim doğru ama sen Van’da belediye başkanı seçtiğin zaman beyefendi diyor ki ‘Olmaz, seçim yanlış, ben buraya kayyum atayacağım’. Kayyum döneminde sizin sorunlarınız azaldı mı? Kayyum belediye başkanı döneminde Van’ın sorunları azalmadı.”

Salıcı, yeterince yapılmayan arıtma tesisleri nedeniyle Van Gölü’nün kirletildiğini kaydederek, “Van tarihi ne zamana gidiyorsa o zamandan beri sahip olduğu gölüne sahip olamayacak” dedi. Salıcı, Van’ın çevre yolunun bitirilmediğini de anımsatarak, iktidar milletvekillerinin bu sorunla ilgilenmediğini ifade etti.

ÖZAL DÖNEMİNİ HATIRLATTI

Salıcı, iktidara geldiklerinde Van’a ekonomik yatırım hamlesi başlatacaklarını aktararak, “Van önemli bir sınır şehri. Bizim sınırdaki bütün illerimiz için sınır kapılarını açmamız ve sınır ticaretinin güçlenmesini sağlamımız gerekiyor. Rahmetli Özal döneminde Van’da sınır ticaretinden kaynaklı zenginleşme oldu, gelir birikti. Biz iktidara geldiğimizde o dönem yapılanların 10 katı büyüklüğünde bir ekonomik kalkınma hamlesini Van ile buluşturacağız. Beraber zenginleşeceğiz, hakça bölüşeceğiz” diye konuştu.

“ÜÇÜNCÜ YOL AÇIYORUZ”

Salıcı, “Size yıllarca şunu söylediler. Dediler ki ‘Genel seçim söz konusu olduğunda ya dinine ya diline oy vereceksin’ dediler. Biz siyaset için, oy vermek için dinimizden ya da dilimizden birinden feragat etmek zorunda mıyız? Senin dinin benim dinim, senin dilin de bizim dilimiz. Birini diğerine tercih etmek zorunda değiliz. Hem dinimizi hem dilimizi koruyarak, bunun da üstünde şu dünyada insanca yaşayacak bir Türkiye kurmamız lazım. Bunun için CHP olarak tüm bölgenin önüne üçüncü yol açıyoruz. İnancımıza sonuna kadar saygılıyız, inancımız nasılsa. Dilimize, bölgede konuşulan bütün dillere de sonuna kadar saygılıyız. Onlar bizim kültürümüz bizim dilimiz, bizim geçmişimiz geleceğimiz aynı zamanda” dedi.

“HELLALLEŞECEĞİZ, KUCAKLAŞACAĞIZ”

Salıcı, geçmişte yaşanan acılarla helalleşeceklerini belirterek, “Sizin yaşadığınız bütün sorunlar geçmişte neyse, o sorunları bir daha yaşamayalım, gelecek kuşaklara bu sorunları aktarmayalım diye helalleşeceğiz, kucaklaşacağız” diye vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.