Öğretmen Adayları Bu Kursta Yetişiyor

Öğretmen Adayları Bu Kursta Yetişiyor

Kadınlar, Esenyurt Belediyesi Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi(EMEĞİM)’nde aldıkları ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ kursu sayesinde mesleksahibi oluyor.

Vatandaşların meslek edinerek istihdama katılması için EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayata geçirilen EsenyurtMesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), kadınlara umut olmaya devamediyor. Merkezde verilen ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ ile kadınlar geleceğinöğretmenleri olma şansını yakalıyor. Kursiyerler teorik eğitimin ardındanuygulamalı eğitimi merkezde kendi çocuklarının bulunduğu kreşte yaparakkendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kursta, 0-6 yaş arasındaki çocuklarınbilişsel alanlarını; dil, öz bakım ve motor gelişimlerini kapsayan 380 saatlikeğitim veriliyor. Bu eğitimlerin ardından MEB onaylı ‘Yardımcı Öğretmen’Sertifikası alan kursiyerler ana sınıflarında, okul öncesi merkezlerde vekreşlerde görev yapabiliyor.

“Hem Anne Hem Öğretmen”

EMEĞİM’de verilençocuk gelişimi kursu, annelere olduğu kadar çocuklara da fayda sağlıyor.Annesini bir öğretmen olarak görmekten mutluluk duyduğunu ve kreşte zamanınınçok güzel geçtiğini belirten 6 yaşındaki Yusuf, “Burada arkadaşlarımla oyunlaroynuyorum, çok eğleniyorum. Annem burada arkadaşlarıma öğretmenlik yapıyor,sonra bize de öğretmenlik yapıyor. Kısaca ‘hem anne hem öğretmen’ diyorum” dedi.

“Bu Kurs Çok Büyük Bir Avantaj”

Bir kız çocuğuannesi olarak gelişim konusunda kursun çok büyük faydasını gördüğünü belirtenMualla Bal, “Kursa katılma sebebim ilk başta kızımdı. Erken yaşta anne olduğumiçin onun tecrübesizliği beni korkutuyordu. Çalışmayı düşünüyordum, evdekendimi geliştiremediğim için bu kursa başvurdum. Bu kurs hem onun gelişimiaçısından hem de kişisel gelişimim için çok büyük bir avantaj. Özellikle kızımüzerinde çok büyük etkisi oldu. Buradaki öğrendiklerimle doğrularımı veyanlışlarımı görebiliyorum” diyerek bu imkânı sağlayan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

“Bir Çocuğu Anlayabilmeyi Öğrendim”

Genç bir çocukgelişimci adayı olan Mücra Nur Özkan ise şöyle konuştu: “EsenyurtÜniversitesi'nde Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisiyim. Akademik yönün dışında daçocukları tanımak ve yorumlayabilmek istedim. Burada yanlışlarımızı doğruyaçevirebiliyoruz. En büyük katkısı bu. Buraya kardeşimle geliyorum, hem bir ablahem de bir öğretmen olmaya çalışıyorum. Bu kurs bana bir çocuğu anlayabilmeyiöğretti. İyi ki gelmişim.”

cwperdpIo75aqq2yunkw9x8b.jpg

vnqx6ldrttb8Iujizaxksc7n.jpg

ekbu2agvlcx0hnk8wrsqn9vu.jpg

6tl5gshcbjwrpzift2veafqb.jpg

3wahqdqwgmI7u4xbkxsl96th.jpg

hs0jm3xbf92qz4woawrzk6nq.jpg

abxuhg0hd7yzvknpecovzwnf.jpg

lsty01leirz3exbv4hckpbfc.jpg

cjohhswkzr0zvg6w8um7qyed.jpg

f2etkmzbcn0gI69mwjnb5gqd.jpg

yhepdesf9o2cf7lnwmt83mul.jpg

yxtf7y0ao4cuwmpvhdhxkb9f.jpg

adjzojbd6xln3sg07xvweyr4.jpg

byn0axlnstpdg7z1tkvmclei.jpg

5lvuszmzjg0fIgcnh9brvdse.jpg

5maIoniwxr2d3lfjjmt6gzus.jpg

dmj24qbxxsnpsrog81r7bz0g.jpg

ez8u6yax27pumhI34xkiwkwf.jpg

cyeth4ym6zfk2jn8gdwvxpss.jpg

xruhvpbpIbaywesxgozqlcqo.jpg

4kisbndukcrlItqayb5sgzea.jpg

Izpcrkn2pbehr3oa4jcbvywx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.