ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ

ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİĞİ

Ulusal koordinatörlüğü Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Hareketlilik Haftası, Odunpazarı'nda 16-22 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanacak....

Ulusal koordinatörlüğü Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Hareketlilik Haftası, Odunpazarı'nda 16-22 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanacak. Bu yılki teması "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" olan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile Odunpazarı Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, kentleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik etmek ve sürdürülebilir hareketlilik biçimlerine dikkat çekmek üzere, her yıl 16-22 Eylül 2021 tarihleri arasında dünyanın her yerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Odunpazarı Belediyesi de vatandaşların kişisel araçlar yerine alternatif ulaşım araçlarıyla seyahat etmesinin teşvik etmek ve vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyerek, sağlıklı yaşam için hareketliliğin önemine dikkat çekecek.

Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen Avrupa Hareketlik Haftası etkinlikleri, 16 Eylül Perşembe günü Odunpazarı Kent Ormanı’nda saat 10:00’da doğa yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlikler, 17 Eylül Cuma günü saat 09:00’da Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Bilgi Park’ta sabah sporu; 20 Eylül Pazartesi 09:00’da 75. Yıl Mahallesi’ndeki Selami Vardar Parkı’nda sabah sporu, saat 11:00’de Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı kreşlerdeki öğrencilerin katılımı ile Uğur Mumcu Parkı’nda bisiklet etkinliği ile sürecek.

Etkinlikler, 22 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de Atatürk Bulvarıüzerinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayıp, Kanlıkavak Parkı’nda bitecek olan Arabasız Gün “İki Teker Bize Yeter” etkinliğinin ardından saat 19:00’da Kanlıkavak Parkı’nda modern dans ve spor etkinliği beraberinde gerçekleştirilecek sokak müzisyenleri dinletisi ile son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.