ODUNPAZARI BELEDİYESİ VE SES'TEN HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK EMEKÇİLERİ ANISINA ŞİİR YARIŞMASI

ODUNPAZARI BELEDİYESİ VE SES'TEN HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK EMEKÇİLERİ ANISINA ŞİİR YARIŞMASI

Odunpazarı Belediyesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi COVID-19 salgınında hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına ulusal çapta şiir yarışması...

Odunpazarı Belediyesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi COVID-19 salgınında hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına ulusal çapta şiir yarışması düzenliyor. Seçici kurulunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, SES Eskişehir Şubesi EŞ Başkanı Birtürk Özkavak, Şükrü Erbaş, Rahmi Emeç, Betül Dünder, Ömer Asaf Tosun ve Emel İrtem’in yer aldığışiir yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 2 Temmuz 2021.

Odunpazarı Belediyesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi COVID-19 salgınında hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına ulusal çapta şiir yarışması düzenliyor. Şiir yarışması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanları Umut Özge Yılmaz ve Birtürk Özkavak’ın katılımı ile protokol töreni gerçekleştirildi.

"HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ADAYACAĞIZ”

Protokol töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, 2020 yılının COVID-19 salgını nedeniyle tüm Türkiye’nin sağlık çalışanlarına saygı ve sevgilerini göstermeleri gereken bir yıl olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak sağlık çalışanlarına saygımızı ve minnetimizi göstermek için Vadişehir Mahallesi’ne bir park yapıyoruz. Bu yeter mi yetmez, o nedenle SES Eskişehir Şubesi ile yapmış olduğumuz protokol ile bir şiir yarışması düzenliyoruz. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına adayacağımız bu yarışmaya katılan şiirleri kitaplaştırarak ölümsüzleştirmek istiyoruz. Bu iş birliği nedeniyle SES Eskişehir Şubesi’ne ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye’yi de bu yarışmaya katılmaya çağırıyorum” dedi.

“YARIŞMA, TÜRKİYE’DEKİ TÜM ŞİİR YAZANLARA AÇIK”

Şiir ödülünü COVID-19 salgınında hayatını kaybeden yaklaşık 400 sağlık emekçisini anmak ve onların aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, yarışmanın Türkiye’deki tüm şiir yazanlara açık olduğunu belirtti. Özkavak, “Bu adımlar ile hayatını kaybeden 400 sağlık emekçisini fiziken tekrar hayata döndürmek mümkün olmayacak, ama onların hatıralarını edebiyat dünyasında, şiirle yaşatmak, onları sonsuzluğa kadar anımsamak adına önemli bir adım atıyoruz. Odunpazarı Belediyemizin edebiyata verdiği desteği biliyoruz. Bu konudaki işbirliği için de Başkan Kurt’a bir kez daha teşekkür ediyorum.  Eskişehir için de iyi bir ödül olacağını düşünüyorum. Umarım daha sonraki yıllarda da devam edecek bir ödlün ilk adımını başlatmış oluruz. Tüm şiir severlerin, şairlerin eserlerini bekliyoruz” diye konuştu.

“YİTİRDİKLERİMİZİ SONSUZLUĞA BU ŞEKİLDE TAŞIYABİLMEK ÇOK ANLAMLI”

2020 yılınıülke olarak çok zor geçirdiğimizi ifade eden SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz, sağlık çalışanlarının ise ekstra zorluklar yaşadığını vurguladı. 400’den fazla sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Yılmaz, SES olarak 1 yıl boyunca koşulların düzenlenmesi ve seslerini duyurabilmek için çok çaba sarf ettiklerini belirtti. Yılmaz konuşmasına şu sözlerine devam etti:

“Yitirdiklerimizi geri getiremiyoruz, evet. Ama onların adına böyle bir ödül düzenlenmesi, onları sonsuzluğa bu şekilde taşıyabilmek ve anabilmek çok anlamlı. Odunpazarı Belediyesine de bu koşulları sağladığı ve bize destek olduğu için çok teşekkür ediyoruz.” 

ÖDÜLE “KİTAP OYLUMUNDA ŞİİR DOSYALARI” İLE KATILINABİLECEK

Yarışma ile kitaplaşma fırsatı bulamamış nitelikli dosyaların kitaplaşmasıyla hayatını kaybeden sağlıkçıların anısına edebiyata yeni eserler kazandırılması hedeflenirken, aday olan yapıtlarda estetik dil bilinci ve çağdaş dünya görüşü aranacak. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, Şükrü Erbaş, Rahmi Emeç, Betül Dünder, Ömer Asaf Tosun ve Emel İrtem’in yer aldığı yarışmaya katılmak isteyenler, “kitap oylumunda şiir dosyaları” ile de katılım sağlayabilecek. Yarışmaya katılacak dosyaların, daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Birinci seçilen dosya, kitap olarak bin adet basılacak. Dosya sahibine, plaket ve telif olarak yüz adet kitap verilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 2 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

Yarışmaya katılacak kitap ya da dosyanın 7 örneğinin katılımcı tarafından kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi No:29 Daire 4 Odunpazarı-ESKİŞEHİR adresinde bulunan SES Eskişehir Şubesi’ne kargoyla gönderilmesi gerekiyor. İnternet yoluyla gönderilecek dosyaların değerlendirmeye alınmayacağı belirtilirken, kargodan dolayı oluşabilecek olumsuzluklardan seçici kurul sorumlu olmayacak. Yarışmaya yapılacak başvurular, 2 Temmuz 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Sonuçlar, SES’in (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) kuruluş yıl dönümü olan 1 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Ödül töreninin tarihi ise daha sonra duyurulacak. Yarışmaya Odunpazarı Belediyesi çalışanları ile seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları katılamazken, ödül bölüştürülmeyecek. Ödüle katılan dosyalar, sahiplerine geri gönderilmeyecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.