“O Proje” İşsizliğe Umut Oluyor

“O Proje” İşsizliğe Umut Oluyor

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un işsizliğe çözüm üretmek amacıyla hayatageçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), istihdama büyükdestek sağlıyor. EMEĞİM’de istediklerimeslek alanında eğitim gören vatandaşlar, daha sonra ESBİM tarafındanişe yerleştiriliyor.

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği seçim vaatlerinden birisi olan EsenyurtMesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM) projesi, ilçenin en önemli sorunuolan işsizliğe çare oluyor. Vatandaşlar, bir yıl önce başlayan ve 60 ayrıbranşta verilen mesleki eğitimlerin sonunda işe girme imkânı buluyor. Kursiyerlere,eğitim gördükleri sırada eğitim aldıkları iş kollarında staj yapma imkânı dasağlanıyor. EMEĞİM’de aldıkları mesleki eğitimin ardından işe yerleştirilenvatandaşlar, Esenyurt Belediyesi’nin kendilerine sunduğu istihdam desteğinden dolayıçok memnun oldular.

“Şansımı Denemek İstedim İyi Ki Denemişim”

Aldığı eğitimsonrası Gaz Altı Kaynakçısı olarak işe başlayan Murathan Güner, “EMEĞİM kursuile sokakta yürürken gördüğüm bir reklam sayesinde tanıştım. Esenyurt’tayapılan çok güzel bir proje. Şansımı denemek istedim, iyi ki denemişim. Altıaydır Gaz Altı Kaynakçılığı kursuna gidiyorum. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmethakikaten çok güzel. Yaklaşık bir aydır ağır sanayi alanında çalışıyorum. Buişe ESBİM aracılığıyla başladım. Herkese ‘İş arıyorsanız ESBİM'e gidin’ diyorum.Başta Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt olmak üzere emeği geçen herkeseteşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 “ÖğrendiklerimiUygulama Şansı Buldum”

Bir yandan ‘CiltBakımı ve Lazer Epilasyon’ eğitimi alan, diğer yandan da ESBİM tarafındanyönlendirildiği güzellik merkezinde çalışmaya başlayan Tuğba Aktaş, EMEĞİMsayesinde kısa sürede meslek sahibi olduğunu belirterek, “EMEĞİM kursunda ‘CiltBakımı’ ve ‘Lazer Epilasyon’ eğitimi alıyorum. Eğitime başladıktan kısa birsüre sonra şu an çalıştığım güzellik merkezine yönlendirildim. Yönlendirildiğimişletmede öğrendiklerimi uygulama şansı buldum, şu an eğitimini gördüğüm işiicra edebiliyorum”

“Benim İçin Hobiydi, Artık Kazanç HalineGeldi”

EMEĞİM’de ‘Pastacılık’eğitimi aldıktan sonra pastacılık yapmaya başlayan Günay Atasoy, pastacılıklaalakalı bütün incelikleri öğrendiğini belirtti. Eğitimini mesleğe çevirerekpasta satışlarına başlayan Günay Atasoy, “Haftada en az iki pasta siparişialıyorum. Keyifle yapıyorum. Benim için hobiydi, artık kazanç haline geldi. Sosyalmedya üzerinden ve çevremin vasıtasıyla pastalarımı satıyorum. Nasıl bir işçıkardığımı bilenler hiç tereddüt etmeden sipariş veriyorlar” dedi.

 

 

“Evimize Gelir Sağlıyoruz”

Aldığı pastacılıkeğitimi sonucunda bunu bir gelir kaynağı haline getirmekten çok memnun olanGülten Çelik ise “Bu kursu bana arkadaşım tavsiye etti, beraber geliyoruz veçok güzel şeyler öğreniyoruz. Şu an pasta siparişleri alıyoruz, satışlarabaşladık. Bu sayede evimize gelir sağlıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Öğrenmekisteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Öğrendiğimiz ve yaptığımızşeylerin sonucunu görmek çok güzel, emeklerinizin karşılığını alıyorsanız çokdaha güzel oluyor” şeklinde konuştu.

Esenyurt’ta Mesleği Olmayan Kalmasın Diye HerBranşta Eğitim Desteği

EsenyurtBelediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Okan Ceylan, EMEĞİM’debulunan branşlar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların istihdama katılması adınaher türlü çalışmanın yapıldığını belirten Ceylan, “Mutfak alanında, bilgisayaralanında, tekstil alanında, halkla ilişkiler alanında ve ağır sanayi alanındaeğitimlerimiz sürmekte. Kayıt dönemimiz başladıktan sonra kontenjanlarımız oniki kişiye ulaşınca hemen kurslarımızı başlatıyoruz. Kurslar bittikten sonrabir sınav uygulaması yapılıyor, sınav uygulamasının akabinde Milli EğitimBakanlığı onaylı sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, ESBİMaracılığıyla istihdam ediliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.