NİĞDELİÜRETİCİ: "BÖYLE BİR DÖNEMİİLK DEFA GÖRDÜM. ŞAKA DEĞİL, SENEYE EKMEYECEĞİM"

NİĞDELİÜRETİCİ: "BÖYLE BİR DÖNEMİİLK DEFA GÖRDÜM. ŞAKA DEĞİL, SENEYE EKMEYECEĞİM"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazar esnafı satış yapamamaktan, vatandaş ise pahalılıktan...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazar esnafı satış yapamamaktan, vatandaş ise pahalılıktan yakındı. Kendi mahsulü olan patlıcanı pazarda maliyetine bile satamadığını söyleyen bir üretici, "Ben böyle bir dönemi ilk defa gördüm. Her şey ikiye katlandı. Şaka değil, seneye ekmeyeceğim" dedi.

Ömer Fethi Gürer, Bor pazarını gezdi. Gürer hem alışveriş için gelen vatandaşla hem de pazar esnafıyla dertleşti. Gürer’e, esnafın halinin perişan olduğunu söyleyen kadın pazarcı, her şeye zam gelirken sattığıürünlerin fiyatının yerinde saydığını belirterek, “Üç senedir şu üzüm 5 lira, hala 5 lira. Her şeye zam geliyor bizim mallarımız yerinde sayıyor. Vatandaş bir kilo alacağına yarım kilo alıyor” dedi.  

"ŞAKA DEĞİL, ARTIK EKMEYECEĞİM"

Bir üretici ise kendi mahsulü olan patlıcanı pazar yerinde maliyetine bile satamamaktan yakındı. Vatandaşın alım gücünün kalmadığını söyleyen üretici, “Geçen yıl 450 liraya aldığımı damlama sulama borusu, bu yıl 800 liraya çıkmış. Vatandaşüretemiyor ki. Para yok ki. Ben bile seneye ekmeyeceğim. Şaka değil, seneye ekmeyeceğim. Ziraat Bankası’na 200 bin lira borcum var. Ya tarlaya el koyacaklar ya da ödeyebildiğimi ödeyeceğiz. Ben böyle bir dönemi ilk defa gördüm, her şey ikiye katlandı” diye konuştu.

5 LİRAYA ALDIĞI FASULYEYİ, ALDIĞI FİYATA BİLE SATAMADI

Tüketicinin “pahalı” diyerek ürün alamadığını anlatan bir pazar esnafı da “Ben, 5 liraya aldığım fasulyeyi aldığım fiyata bile satamıyorum. Sabahtan bu yana 3 kilo bile satış yapamadım. Bu ürünler çöpe gidecek. Bu iş yapılmaz hale geldi. Yapacakta başka işimiz yok” dedi.

"BİBERİ BÖLDÜRÜP ALMAK İSTEYENLER VAR"

Pazardakilerin çoğunun alışveriş için değil merakından geldiğini söyleyen diğer bir esnaf ise “Biberi dahi neredeyse kestirip almayı isteyenler bile var. Vatandaş artık kiloyla sebze meyve almayı lüks sayıyor. Bugün sattığımız malın yerine yarın yenisini koyamıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.