NAZLIAKA, SEDAT KALINDAŞ TARAFINDAN KATLEDİLEN GÜLSÜM YARIŞ’IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

NAZLIAKA, SEDAT KALINDAŞ TARAFINDAN KATLEDİLEN GÜLSÜM YARIŞ’IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, boşandığı eşi Sedat Kalındaş tarafından katledilen Gülsüm Yarış’ın ailesini ziyaret etti. Yarış’ın...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, boşandığı eşi Sedat Kalındaş tarafından katledilen Gülsüm Yarış’ın ailesini ziyaret etti. Yarış’ın annesi Fadime Yarış, “Tek isteğim sırf kravat taktı diye, efendi durdu diye katilin iyi hal indirimi almaması. Adalet tecelli etsin. Yüreğimiz yandı, iki torunumu öksüz bırakan cani hak ettiği cezayı alsın” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yeşim Ağırman ve Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı ile birlikte, boşandığı eşi Sedat Kalındaş tarafından katledilen Gülsüm Yarış’ın ailesini ziyaret etti. Yarış’ın annesi Fadime Yarış, “Her gün bir kadın cinayeti işleniyor nerde bu devlet? Tek isteğim sırf kravat taktı diye, efendi durdu diye katilin iyi hal indirimi almaması. Adalet tecelli etsin. Yüreğimiz yandı, iki torunumu öksüz bırakan cani hak ettiği cezayı alsın” dedi.

“KATLEDİLMEDEN BİR GÜN ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMAK İÇİN ADLİYEYE GİTTİ”

Anne Yarış, olayı şu sözlerle anlattı:

“Kızım katledilmeden bir gün önce uzaklaştırma kararı aldırmak için adliyeye gitti. Adliyedeyken defalarca telefonda konuştuk. Sabah 09.00’da adliyede olmasına rağmen savcıya bir türlü ifade veremediğini anlattı. Bir cinayet nedeniyle savcının olmadığı söylenmiş. Akşama kadar bekledi… Akşam olduğunda da yakın olduğu için halasının evine geçti ve orada kaldı. Bir gün önce Sedat bir çocuğunu aldı, annesi de dedi ki, alsın yeter ki, buradan gitsin. Aldı çocuğu götürdü. Olay günü de geldi diğer çocuğu götüreceğim dedi. Çocuk uyuyor dedim. Ben de hemen Gülsüm’ü aradım ve ‘eve gel’ dedim. Kızım eve geldiğinde karnının aç olduğunu söyleyerek çay koydu. Kendisine ekmek arası bir şeyler hazırlıyordu. Kapı çaldı ve güm sesi geldi. Koşup baktığımda kızımı kanlar içerisinde yerde gördüm. Dünya başıma yıkıldı. Erkek kardeşi ve oğlu da kızımı o halde gördü. Kızımı kalleşçe arkadan vurmuştu… Yüreğimiz yandı.

Bu nasıl hukuk, duyuyoruz katiller efendi durdu diye indirim alıyor! Kızımı öldüren katilin indirim almasını istemiyorum. Avukatımız yok, katil ne söyledi onu dahi bilmiyoruz… Tek isteğim var katil indirim almasın, bizim yüreğimizi yaktı, kızımı canice öldürdü. Adalet yerini bulsun, hak ettiği en ağır cezayı alsın!”

NAZLIAKA: YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZ VARIZ

Nazlıaka, avukatı olmayan aileye, “YaşamHak projesi kapsamında ücretsiz avukat tahsis edeceklerini” bildirdi ve “Yalnız değilsiniz, biz varız. Katilin ne ifade verdiğini de öğreneceksiniz. İsterseniz, torununuza psikolojik destek verdirelim. Biz, CHP Kadın Kolları olarak sizinleyiz. Duruşmalarda da örgütlü gücümüzle yanınızda olacağız. Adaletin sağlanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.