MÜZE GAZHANE’DE DEPREM EĞİTİMLERİ

MÜZE GAZHANE’DE DEPREM EĞİTİMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Ağustos depreminin 23. yıl dönümünü,bir dizi eğitim ve farkındalık programı düzenleyerek anıyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile İBB iştiraki BİMTAŞ tarafından düzenlenen program, 17- 19 Ağustos tarihlerinde Müze Gazhane’de gerçekleşecek. İBB’ye ait Kentsel Dönüşüm Mobil İletişim Ofisi, 3 gün boyunca Müze Gazhane’de İstanbullulara danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek.

VR GÖZLÜKLERLE DEPREM DENEYİMLENECEK

Özellikle gençlerin deprem bilinci ve farkındalığının artması için 13 yaş üzeri ziyaretçiler, VR (sanal gerçeklik) gözlüklerle depremi deneyimleyebilecek. 17 Ağustos tarihinde saat 14.00 ve 15.15’de iki ayrı afet farkındalık eğitimi yapılacak. Saat 18.30’da ise “İstanbul’un Deprem Tarihinden Kronolojik Bir Kesit” adlı sergi açılışı olacak.

18 ve 19 Ağustos tarihleri için ise iki gün sürecek kapsamlı bir afet eğitimi planlandı. Deprem, yangın, sel, erozyon, heyelan, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer acil durum ve afetler), iklim değişikliği ve ilkyardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitim programların sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek.

 


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.