MUSTAFA ŞENTOP: TBMM HUKUK DIŞI PROPAGANDANIN PARÇASI KILINAMAZ

MUSTAFA ŞENTOP: TBMM HUKUK DIŞI PROPAGANDANIN PARÇASI KILINAMAZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun TBMM’den çıkarılarak gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı. Şentop, "Hiç kimse, milletimizin...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun TBMM’den çıkarılarak gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı. Şentop, "Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dahilinde yapılır ve yapılmıştır" dedi.

Şentop yazılı açıklama yaparak, Gergerlioğlu hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanarak kesinleştiğini, bu nedenle vekilliğinin düştüğünü belirtti.

SLOGAN, ANKARA BAŞSAVCILIĞI'NA BİLDİRİLDİ

Şentop, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesi kararının ardından Genel Kurul salonundan çıkışınışöyle anlattı:

"TBMM Genel Kurulu Salonu’ndan çıkış yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Grubu mensubu bazı milletvekilleri ve danışmanlar ile beraber TBMM Ana Bina 2. katta bulunan HDP Grup toplantı salonuna geçiş yapmışlardır. Genel Kurul salonundan parti grubu toplantı salonuna geçiş esnasında kalabalık içerisindeki bazı kişilerin "biji serok apo" sloganları attığı tespit edilmiştir.

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında TBMM Başkanlığı’nca gerekli tutanaklar tutulmuş, başka herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir. Diğer taraftan söz konusu tutanaklar TBMM Genel Sekreterliği tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiştir."

MECLİS’TEN ÇIKARMAYA TBMM BAŞKANLIĞI İZİN VERDİ

Şentop, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısıüzerine Gergerlioğlu’nun Meclis’ten çıkarılmasına TBMM Başkanlığı’nca izin verildiğini açıkladı.

Şentop ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez. Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis’in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.