MURATPAŞA'DA RİSK ARTIYOR, EKİPLER ÇALIŞIYOR

MURATPAŞA'DA RİSK ARTIYOR, EKİPLER ÇALIŞIYOR

Covid-19 risk haritasında çok yüksek risk grubunda yer alan Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, camiler, aile sağlık merkezleri ve vaka görülen site ve apartmanlarını ortak kullanım alanlarını...

Covid-19 risk haritasında çok yüksek risk grubunda yer alan Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, camiler, aile sağlık merkezleri ve vaka görülen site ve apartmanlarını ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyor.

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’de geçen yıl 11 Mart’ta ilk covid-19 vakasının ilan edilmesiyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde dezenfekte ekipleri kurdu. Ekipler, bir yılı aşkın süredir devam eden salgında kapalı pazar yerleri, meydanlar, parklar, Kaleiçi gibi kalabalık noktalar, ilçenin cadde ve sokaklarını defalarca arazözlerle yıkayıp ilaçladı. Hastaneler ve aile sağlık merkezleri olmak üzere, polis merkezleri, ibadethanelereler gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu kurum ve kuruluşları da dezenfekte edildi. Ekipler, yeniden açılan restoran ve kafeleri, berber ve kuaförleri, taksi ve taksi duraklarını da ilaçladı.

Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan covid-19 risk haritasında Antalya’nın çok yüksek risk grubuna girmesiyle birlikte ekiplerin çalışmaları daha da hızlandırdı. Ekipler, gün içinde camiden aile ağlık merkezlerine, covid-19 vakası görülen apartmanlara kadar ekipler her noktayı dezenfekte ediyor.

Belediye BaşkanıÜmit Uysal, dezenfekte çalışmalarının ilçe belediyelerinin görevi olmamasına rağmen üstlendiklerini ve salgın boyunca sürdüreceklerini söyledi. Başkan Uysal, amaçlarının ortak kullanım alanlarını mümkün olduğunca steril tutmak olduğunu belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.