MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI "KARTALLI KAZIM" MEZARI BAŞINDA ANILDI

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI "KARTALLI KAZIM" MEZARI BAŞINDA ANILDI

Nazım Hikmet’in şiirlerinde "Kartallı Kazım" olarak sembolleştirdiği, Kuva-yi Milliye kahramanı İbrahim Göleber, vefatının 61. yılında Kartal Belediyesi’nin...

Nazım Hikmet’in şiirlerinde "Kartallı Kazım" olarak sembolleştirdiği, Kuva-yi Milliye kahramanı İbrahim Göleber, vefatının 61. yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği törenle mezarı başında anıldı.

Yayalar Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Göleber Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma töreni Cenan Çamyurdu tarafından okunan, Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı ile başladı. Ardından aile adına konuşan Kartallı Kazım’ın yeğeni Doç. Dr. Neval Halaçoğlu, “Bu anlamlı günü hazırlayan ve 11 yıldır devam ettiren Kartal Belediyesi’ne aile adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet, sonsuza kadar bağımsız bir şekilde yaşayacaktır. Mekânı cennet olsun” dedi.

KARTALLI KAZIM MEYDANI’NDAN, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise “Üç gün önce Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutladık. Yine her milli bayramda olduğu gibi Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanıp on binlerce kişiyle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Kartal Meydanı’na doğru yürüdük. Bunların her birinin altında vatanseverlik ve yurtseverlik yatıyor. Kartallı Kazım’ı şükranla, minnetle anıyorum. Bu değeri yaşatmaya, bu değere sahip çıkmaya, Kuva-yi Milliye kahramanlarına, vatanseverlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşlarına ve Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anma etkinliği Kur’an tilaveti ve dualar ile sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.