MEZİTLİ BELEDİYESİİKİNCİÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİNİ AÇTI

MEZİTLİ BELEDİYESİİKİNCİÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİNİ AÇTI

Mezitli Belediyesi, yapımını tamamladığı ikinci çocuk gündüz bakımevinin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Mezitli Belediyesi, yapımını tamamladığı ikinci çocuk gündüz bakımevinin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Akdeniz Mahallesi Enis – Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakımevi'nin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte, CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Av. Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, hayırsever Enis ve Necip Tüyeni’nin ailesi ve yakınları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde, çocuk gündüz bakımevine verdiği katkılar nedeniyle Tüyeni ve Kubin aileleri adına projeyi çizen mimar Danyal Kubin’e teşekkür plaketi verildi.

“AİLEMİZ ADINA MERSİN’E DAHA BÜYÜK  ESERLER KAZANDIRACAĞIZ”

Kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için Başkan Tarhan’a teşekkür eden Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin yeğeni Danyal Kubin, aile adına yaptığı konuşmada, “Umarım bu eser ailemizin Mersin’e kazandırdığı son eser olmayacak. Ne kadar çalışabiliyorsak, doğduğumuz, vücuda geldiğimiz, büyüdüğümüz kentimize katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“RANTA DEĞİL TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPTIK”

Konuşmasına 6 yıl önce Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi'ni açtıklarını hatırlatarak başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şunları söyledi:

“6 yıldır en başarılı eğitim veren okul diye övgüler alıyoruz. Yoğun ilgi nedeniyle okula kaydı maalesef noter huzurunda kura ile almak durumunda kalıyoruz. Bu gurur ve heyecanla bugün yeni bir çocuk gündüz bakımevinin açılışını daha yapıyoruz. Burada şuna önemle değinmek durumundayım; binanın yapıldığı imarlı arsanın emsal değeri 1,5,  yani bu arsaya yan taraflarda gördüğünüz gibi çok yüksek katlı büyük bir bina yaparak, 15 kat 150 metrekarelik 32 daireyi satarak belediyemize önemli ölçüde gelir sağlayabilirdik. Sosyal demokrat belediyelerin farkı işte burada ortaya çıkıyor. Rant yerine çocuklarımıza güvenli bir gelecek sağlayacak 120 öğrenci kapasiteli anaokulu yapmaya karar verdik. Kardeşlerden birisini okulun yapımı sırasında kaybettiğimiz Enis-Necip Tüyeni kardeşlerin katkılarıyla hayata geçirdik. Ekim ayında da üçüncü anaokulumuzu açacağız. Daha da önemlisi üç anaokulumuz da hayırseverlerimiz yaptı. Bunun gibi çok sayıda sosyal tesisimizi hayırseverlerin desteği ile yaptık. Eğer bölge halkı belediyesine güveniyorsa siyasi kimliğe bakmaksızın pek çok sosyal tesisin yapımına katkı sağlıyor. Bu güveni sağladığımız için bir kez daha gurur duyuyoruz.” 

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KAZANMAK ADINA YAPILAN HER YATIRIM ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILMIŞTIR”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da “Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, çocukların geleceğini kazanmak adına yapılan her yatırım ülkemizin geleceğine yapılmıştır ve çok değerlidir. Hem kadınlar hem de çocuklara yönelik katkıları nedeniyle Başkanımız Neşet Tarhan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“NEŞET TARHAN, RANTA DEĞİL EĞİTİME VE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE İMKAN SAĞLADI”

Bir ülkeye yapılacak en büyük katkının çocukların eğitimine yapılacak katkı olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Çok değerli bir hizmeti daha Mersin ilimize kazandıran Sayın Neşet Tarhan’a, Tüyeni ve Kubin ailelerine çok teşekkür ediyorum. Rantsal değeri de olan bir arsayı hayırseverlerin de desteğiyle güzel bir eser ortaya koyarak kentimize kazandırdı” dedi.

“MERSİN’E BELEDİYELERİMİZİN GÜZEL İŞLERİİÇİN DAHA ÇOK GELECEĞİZ”

Mersin’de sosyal demokrat belediyelerin katkılarını görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Daha önce Mezitli’ye hobi bahçeleri açılışı için gelmiştik. Şimdi çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için çok daha güzel bir eserin açılışı için buradayız. İnşallah bu tür güzel işler için daha sık gelmeye devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirmekten de mutluyum” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDEN KAYGI DUYARSANIZ AYDINLIK YÜZLÜ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA BAKIN”

CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da konuşmasında şunları söyledi:

“İnsan en çok kaygıyı evladı için duyar. Kendisinin ve ülkesinin geleceği ile birlikte onu en iyi şartlarda yaşatabilecek miyim, bu vatana bu millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirebilecek miyiz diyen anne ve babaların kaygılarını azaltacak bir Türkiye için çalışıyoruz. Bunları nasıl yapacaksınız diye sorarsanız, aydınlık yüzlü Belediye Başkanlarımıza bakın. Onlar bu ülkenin geleceği için hayatlarını adıyorlar. Türkiye’nin her yerinden duyulacak eserleri kazandırıyorlar.” 

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİİÇİN YAPILACAK EN STRATEJİK HAMLE GENÇLİK VE EĞİTİME YAPILAN KATKIDIR”

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ise şöyle konuştu: 

“Türkiye’nin geleceğine yapılacak en stratejik hamle gençlik ve eğitime yapılan katkıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanlarımızdan bu alanlarda projeler geliştirmelerini istemiştir. Gençlerimize, çocuklarımızın sığınacağı tek liman devletin ana kucağıdır. Belediye Başkanlarımıza ve kazandırdıkları büyük hizmetlere teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.