METEOROLOJİ UYARDI:  KUVVETLİ SAĞANAK, KAR YAĞIŞI VE FIRTINA GELİYOR, SICAKLIK HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞÜYOR

METEOROLOJİ UYARDI: KUVVETLİ SAĞANAK, KAR YAĞIŞI VE FIRTINA GELİYOR, SICAKLIK HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye, yarından itibaren Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sistemlerinin etkisi altına...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye, yarından itibaren Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sistemlerinin etkisi altına girecek. Yeni sistemlerle birlikte kıyı kesimlerde kuvvetli sağanaklar, iç kesimlerde ise kar yağışı görülecek. Hava sıcaklığı ise hafta ortasından itibaren 6-15 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirme şöyle:

"Yarın 23.03.2021 Salı günü Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin kuzeybatı kesimlerden başlayarak ülkemizi etkilemesi bekleniyor.

23.03.2021 Salı günü Marmara’nın güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla Marmara’nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışışeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların, Trakya ile iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek ülkemizin büyük bölümünde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren hissedilir derecede ( 6-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Ülkemizde beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.