MERSİN’DE BİR SOSYAL HİZMETLER MEMURU YARDIMA BAŞVURANLARDAN RÜŞVET ALDIĞI GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

MERSİN’DE BİR SOSYAL HİZMETLER MEMURU YARDIMA BAŞVURANLARDAN RÜŞVET ALDIĞI GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Mersin'deki Toroslar Sosyal Hizmetler Merkezi’nde, sosyal yardım talebinde bulunan kişilere rüşvet karşılığı olumlu rapor verdiği iddia edilen memur tutuklandı....

Mersin'deki Toroslar Sosyal Hizmetler Merkezi’nde, sosyal yardım talebinde bulunan kişilere rüşvet karşılığı olumlu rapor verdiği iddia edilen memur tutuklandı. Suçüstü yakalanan memurun üzerinden, rüşvetten alındığı değerlendirilen 40 bin TL bulundu. Açığa alınan memur hakkında bakanlık ve kurum içinde soruşturma başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Toroslar Sosyal Hizmetler Merkezi’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan 8 yıllık memur Mesut Beyhan, bir aileden rüşvet alırken suç üstü yakalandı. Tutuklanan memurun savcılık izniyle uzun süredir teknik ve fiziki takipte olduğu öğrenildi. Açığa alınan Beyhan’ın üzerinde rüşvetten elde edildiği değerlendirilen 40 bin TL bulunurken, konuya ilişkin hem kurum hem de bakanlık tarafından soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre yıllardır Toroslar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne sosyal yardım almak için kuruma başvuranlardan rüşvet alındığına yönelik çeşitli kurumlara ihbarda bulunuldu. Bunun üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) bünyesinde rüşvetle işlem yaptığı iddia edilen sosyal çalışmacı Mesut Beyhan, teknik ve fiziki takibe alındı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI TUTUKLANDI

İddiaya göre polis takibinde olan Toroslar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Mesut Beyhan, kurum dışında buluştuğu yoksul bir kadından yardım talebi dosyasına olumlu rapor vermek karşılığında rüşvet alırken çevrede önlem alan sivil polisler tarafından tespit edildi. Beyhan’ın üzerinde yapılan aramada rüşvet olarak alındığı değerlendirilen 40 bin TL para bulundu. Paraya el konuldu. Gözaltına alınan Beyhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 KİŞİ DİNLEMEYE TAKILDI

Öte yandan savcılık kararıyla teknik takibe alınan Beyhan’ın, rüşvet karşılığında işlem yapmak üzere görüştüğü 8 kişi de belirlendi. Beyhan’ın, iddiaya göre bu kişilerle rüşvet pazarlığı yapması teknik takibe takıldı. İsimleri belirlenen 8 kişinin de dosya kapsamında ifadelerinin alındığı öğrenildi.

“ÇİFTE SORUŞTURMA BAŞLATILDI, AÇIĞA ALINDI”

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Veysel Topkaya olayı doğruladı. Müdür Topkaya, “Konuyla ilgili eylül ayında aldığımız duyum üzerine savcılık ve emniyete de bilgi verdik. Bizim dışımızda da başka kurumlara ihbarda bulunulmuş. Bunun üzerine polisin yaptığı suçüstü operasyonuyla memur yakalanıp, mahkemece tutuklandı. Hem bakanlık hem de Valilik oluru ile başlatılan çifte soruşturma devam ediyor. Konuya ilişkin tutuklu olan memur ise açığa alındı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.