MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER KAYSERİ’DE DÜZENLENEN BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER KAYSERİ’DE DÜZENLENEN BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kayseri’de düzenlenen CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. Seçer, “Bugün, yoldan,...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kayseri’de düzenlenen CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. Seçer, “Bugün, yoldan, betondan, asfalttan, kaldırımdan, her şeyden önemli olan çocukların karnının doyması” dedi.

Çalıştay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 17-19 Aralık tarihlerinde Kayseri’de yapıldı. Vahap Seçer, Kayseri programına saha gezisi ile başladı. Seçer, Talas ilçesinde ziyaret ettiği esnafla sohbet etti. Seçer, çalıştayın son gününde değerlendirmelerde bulundu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDAR OLMAK İSTİYOR”

Kayseri programına saha çalışmasıyla başladıklarını anımsatan Seçer, ardından toplantı ve atölye çalışmalarıyla çok önemli ve değerli bir çalıştay süreci geçirdiklerini aktardı. Çalıştayın Kayseri’de düzenlenmiş olmasının önemine değinen Seçer, şunları söyledi:

“Buranın bir özelliği var. Bizim burada ne ilçelerde ne de büyükşehirde belediye başkanımız var. Parlamentoda görev yapan bir Cumhuriyet Halk Partili milletvekilimiz var. O açıdan bu toplantıların burada olması önemli. Çünkü burada temel amaç, Türkiye’nin 81 vilayetinde, her noktasında bugüne kadar etkin olmadığımız, açık konuşmak gerekirse yeterince gitmediğimiz, vatandaşla hemhal olmadığımız Türkiye’nin her köşesinde olma arzumuzu, bu isteğimizi sembolize eden bir çalışma diye düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar olmak istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin bugün yaşadığı olumsuz koşulları düzeltmek istiyor. Türkiye’nin, halkın umudu olmak istiyor. Burada belediye başkanları referansıyla bunu yapmasının da -Sayın Genel Başkanımız da dün dile getirdi konuşmasında- çok önemli bir referans kaynağı olduğunu düşünüyorum.”

“SİYASAL İKTİDARSIZLIK, EKONOMİK BUHRAN ŞU ANDA TOPLUMU İYİDEN İYİYE UMUTSUZLUĞA SEVK EDEN BİR SÜREÇ”

Seçer, 31 Mart sürecince bazı siyasi algıların yıkıldığını ifade ederek, “2,5 yıl önce göreve geldiğimizde hatırlayın, şöyle bir algı vardı; ‘Cumhuriyet Halk Partili kadrolar Türkiye’yi yönetemez. Cumhuriyet Halk Partili kadrolar seçim kazanamaz’. Oysaki 31 Mart’ta, tersine dönen ve bütün algıların tuzla buz olduğu bir süreç başladı. Çünkü özellikle pandemi dönemi ile Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ne kadar başarılı olabileceği, her alanda önemli ve değerli çalışmalar yapabileceği, özellikle günümüzde öne çıkan sosyal devlet olma, sosyal belediyecilik anlayışını ne kadar fevkalade uygulayabileceği de ortaya çıkmış oldu. Elbette Türkiye’mizin, özellikle ekonomik anlamda bu sarmalın içerisinde olmasını arzu etmedik ancak böyle de bir gerçek yaşanıyor. Siyasal iktidarsızlık, ekonomik buhran, şu anda toplumu iyiden iyiye umutsuzluğa sevk eden bir süreç” diye konuştu.

“ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA OLARAK GÖRÜYORUM”

Çalıştayın önemine de vurgu yapan Seçer, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“Sayın Genel Başkanımızın dün yaptığı konuşmada Türkiye kamuoyuna verdiği mesajlar, burada bizim bir arada olup yaptığımız atölye çalışmalarında ortaya koyduğumuz değerlendirmeler, fikirler, gördüklerimiz, yorumlarımız, geleceğe dair ferasetimiz, öngörümüz bizlere katkı sunacaktır elbette. Mutlaka bizden daha iyi bilen birileri, bizden daha iyi düşünebilen, yorumlayan beyinler vardır. Bu çerçevede yapılan her toplantı önemlidir. Oradan bir cümle dahi alsak bize bir ışık yakarsa, bir yol açarsa başarımıza önemli katkı alırız diye düşünüyorum. Her zaman bir arada olmak, siyasette her zaman hareket etmek, ziyaret etmek, halkın içinde olmak, oturmaktan daha ehvendir derler. Bu çerçevede önemli ve değerli bir çalışma olarak görüyorum.”

“UMUT EDİYORUZ, ÜLKE FARKLI BİR ATMOSFERE GİRER”

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte hayata geçirdikleri sosyal politikalarla bir kere daha ne kadar doğru işler yaptıklarının ortaya çıktığını belirten Seçer, son olarak şunları söyledi:

“Bugün, yaptığınız yol, yaptığınız bina çok önem arz etmiyor. Yaşanan buhran, insanları gördüğünden geri koydu. Zaten açlık sınırının altında ya da fakirlik sınırının altında yaşayan kitleler vardı. Kendi yağı ile kavrulan, geçimini sağlayabilen, ‘eh, durumu fena değil’ diyebileceğimiz insanlar da şu anda mağdur, ihtiyaç sahibi. Fakirlik sınırının altında kitleler durumuna geldi. Belediye hizmetlerimizde sosyal politikalarımız pandemiden bu yana bir stratejiydi. Hep ön plandaydı. Bir yandan pandemi de devam ediyor. Diğer taraftan yaşanan ekonomik buhran zamanında sosyal politikalara ağırlık vermemizi de doğruladı ya da çok doğru bir karar olarak ortaya çıkmasını sağladı. Sosyal politikalarımız bugün de Mersin’de devam ediyor. İnsanlarımıza gıda yardımından çocuklarımıza mamasına kadar, sabah işine, okuluna, tarlasına çalışmaya giden hemşerilerimizin çorbasına kadar. Mersin Büyükşehir Belediyesi her anlamda hemşerilerinin yanındaydı zaten, yanında olmaya da devam ediyor. Umut ediyoruz, ülke farklı bir atmosfere girer. Bugün, yoldan, betondan, asfalttan, kaldırımdan, her şeyden önemli olan çocukların karnının doyması. Sıcak bir evde kışı geçirmesi. Okula giderken karnının dolu olması ve orada konsantrasyonunu sağlayabilmesi. Geliri düşük annelerimizin çocuklarına süt alma sıkıntısını giderecek katkıların olabilmesi ya da yaş almış yurttaşlarımıza, kendisine bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak. Onlara 3 kap yemek götürüp akşam sıcak bir yemek yemelerini sağlamak. Şu anda herhalde belediyecilik ya da sosyal devlet olmak bu olsa gerek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.