MERKEZ BANKASI, ARTIK GÜNEY KORE WONU DA ALIP SATABİLECEK

MERKEZ BANKASI, ARTIK GÜNEY KORE WONU DA ALIP SATABİLECEK

Merkez Bankası’nın (TCMB) alım satım yapacağı yabancı para birimleri listesi güncellendi. TCMB artık Güney Kore wonu da alıp satabilecek. Merkez Bankası bu ay içinde Çin ve Katar’dan...

Merkez Bankası’nın (TCMB) alım satım yapacağı yabancı para birimleri listesi güncellendi. TCMB artık Güney Kore wonu da alıp satabilecek. Merkez Bankası bu ay içinde Çin ve Katar’dan sonra Güney Kore ile de 2 milyar dolar tutarında swap (para takası) anlaşması imzalamıştı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığının 2008-32/34 Sayılı Tebliğine İlişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genelgesi'nde yapılan değişiklikler ile birlikte alım satım işlemleri listesine Güney Kore Wonu da ekledi.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar'da değişiklik yapan genelge Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alım satımda yer alan dövizler şöyle:

"ABD doları, Avustralya doları, Danimarka kronu, Avro, İngiliz sterlini, İsviçre frangı, İsveç kronu, Kanada doları, Kuveyt dinarı, Norveç kronu, Suudi Arabistan riyali, Japon yeni, Bulgar levası, Rumen leyi, Rus rublesi, İran riyali, Çin yuanı, Pakistan rupisi, Katar riyali ve Güney Kore wonu."

2 MİLYAR DOLAR SWAP İMZALANMIŞTI

Merkez Bankası bu ay içinde Çin ve Katar’dan sonra Güney Kore ile de 2 milyar dolar tutarında swap (para takası) anlaşması imzalamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.