"MERİÇ NEHRİ KÜREK YARIŞMALARI İÇİN MERKEZ OLABİLİR"

"MERİÇ NEHRİ KÜREK YARIŞMALARI İÇİN MERKEZ OLABİLİR"

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Edirne’nin kürek yarışmaları için Türkiye ve Avrupa’nın gözbebeği olabileceğini ifade etti.

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Edirne’nin kürek yarışmaları için Türkiye ve Avrupa’nın gözbebeği olabileceğini ifade etti.

TED Edirne koleji olarak, daha önce Türkiye Kürek Kulübü ile görüşerek Federasyona üyelik şartlarını yerine getirdiklerini söyleyen İba, Meriç nehrinin söz konusu su sporu için önemli bir alan olabileceğinin altınıçizdi.

MERİÇ NEHRİİÇİN ÇAĞRI

DSİ tarafından başlatılan ve nehrin her iki yakasına uygulanan istinat duvarıçalışmasının sonlanması ile nehrin Müezzinoğlu köprüsü ile Meriç köprüsü arasında kalan kısmının bambaşka bir çehreye kavuşacağını kaydeden İba “Benim bir hayalim var ve bu hayalin gerçekleşmesini istiyorum. Üç nehrin aktığı eşsiz güzellikte bir şehrimiz var. Ancak bizler nehirlerden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Son zamanlarda ortaya atılan bazı projelerle enerji üretmek, sosyal donatı alanları oluşturulması gibi çalışmalar var. Bizler de TED Edirne Koleji olarak nehir üzerinde su sporları yapılmasını istiyoruz” diyerek bu konuda çalışmalara başladıklarını aktardı.

“GEREKLİ ALT YAPIYI YAPMAYA HAZIRIZ”

Maddi bir destek beklentilerinin olmadığını belirten İba Türkiye’de sınırlı olan antrenman ve yarış parkurlarına karşın kürek sporunun Edirne’de icrasının olabileceğinin müjdesini verdi:

“Eğer bize kanolarımızı indirmeye bir yer verilirse biz gerekli alt yapı ve donanımı yapmaya hazırız. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanıİlhami İşseven ile bir görüşme yaparak nehir hakkında ve düşündüğüm proje hakkında bilgi paylaştım. Nehirden bahsettiğimde taşkın yaşandığını ifade etti. Ben de kendisine yapılan kanal ile artık bunun yaşanmadığını ve önlendiğini belirttim. Nehir olmazsa kanal var dedim. Çok şaşırdılar. Meriç nehrinde bunun olmasının mümkün olduğunu ancak yerinde gelip incelemek gerektiğini ifade ettiler.”

TÜRKİYE VE AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ BİR PARKUR OLABİLİR

“26-28 Mart tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zagreb kentinde önemli bir şampiyona var.Yarışma sonrasında dönüşte kendilerini Edirne’ye davet ettim.Memnuniyetle kabul ettiler ve eğer yapılacak inceleme sonarsında olumlu olursa Edirne’nin Türkiye ve Avrupa için önemli bir Kürek sporu parkuruna kavuşabileceğini ifade ettiler.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.