MERCEK’te Dil Kurslarına Yoğun İlgi

MERCEK’te Dil Kurslarına Yoğun İlgi

MERCEK’te Dil Kurslarına Yoğun İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Rusça ve Almanca dil kurslarına Mersinliler yoğun talep gösteriyor. Almanca dil kursunun tamamlanmasının ardından bu kez ikinci kurs açıldı. Kursiyerler, Almanca dili öğretmeni Taner Tohumcuer’in öğretiminde derslerine başladı.

“İkinci grubumuzun derslerine başladık”

MERCEK Meslek Edindirme Merkezi’nde A1 seviyede Almanca dil kursunda ikinci grubun derslerine başladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Yoğun bir talep var. Birinci grubumuzda A1 seviyesinde Almanca kurslarımızı bitirdik. Başarılı olan öğrencilerimizin sertifikalarını verdik. Şimdi de yeni ikinci grubumuzun derslerine başladık. Bundan sonraki hedefimiz de A2 seviyesinde kurslarımızı açmak. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

A1 seviyesinde verilen Almanca kurslarının 120 saat sürdüğünü söyleyen Karakuş, “Hafta içi her gün öğrencilerimize derslerimiz olacak. Vatandaşlarımıza her daim elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bundan sonra da açacağımız kurslarımızı mercek.mersin.bel.tr adresinden takip edebilirler” diye konuştu.

“Basit bir şekilde kendilerini ifade etmeye çalışacaklar”

MERCEK’te Almanca dili öğretmenliği yapan Taner Tohumcuer, “İlk grubumuzu mezun ettik. Arkadaşlarımız sertifikalarını aldılar. Çok güzel geçti; verimliydi. Kursiyerler memnun kaldılar. Şu an ikinci kursumuzu açtık. Kayıtlar şu an devam etmekte. İyi gidiyor. Biz kursu A1 ile başlattık. Ama ileriki tarihlerde A2 kursu da açılacaktır. Şu an temel bilgiler alıyorlar. Basit bir şekilde kendilerini ifade etmeye çalışacaklar” dedi.

“Berlin’de zorlanmayayım diye katılıyorum bu kursa”

Berlin’de yaşayan kızının yanına gittiğinde dilde sıkıntı yaşamamak içi kursa yazıldığını dile getiren Beyhan İlyas, “Onun yanına gittiğimde rahat alışveriş yapabilmek için, orada gezerken zorlanmayayım diye katılıyorum bu kursa. Belediyeye çok teşekkür ediyorum böyle bir imkan sağladığı için” ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır böyle bir kursun açılmasını istediğini söyleyen Hemşire Elif Erdemli, “Mesleki gelişimim için katılmak istedim. CV’de bana bir artı kazandıracağını düşünüyorum. Başladık derslerimize, güzel geçiyor” dedi.








Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.