MECLİS’TE GERGERLİOĞLU İLE TBMM BAŞKANI ŞENTOP ARASINDA GERGİNLİK

MECLİS’TE GERGERLİOĞLU İLE TBMM BAŞKANI ŞENTOP ARASINDA GERGİNLİK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında tartışma yaşandı. Gergerlioğlu,...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında tartışma yaşandı. Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürüldüğü süreçte Meclis’te gözaltına alınmasını eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında tartışma çıktı. Tartışma anına ilişkin görüntüler, HDP’nin twitter hesabında yayınlandı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürüldüğü süreçte TBMM’den polisle gözaltına alındığını anımsatarak, “Meclis Başkanı seçilmek zor değil korumak zor. Yanlış kararınızla vekillikten düşürülen ben yine karşınızdayım” dedi.

Gergerlioğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un kendisinden özür dilemesini istedi. Gergerlioglu, “Anayasa’yı değil. AKP ve MHP ittifakının sözünü dinlediniz. Anayasa hukukçuları size ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedi. Bahçeli’nin emrini dinlediniz. Yazıklar olsun. Böyle Meclis Başkanı mı olur” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun “Sayın Başkan’ım lütfen dinleyin beni” sözlerine Şentop “Ne dinleyeceğim. Hayır yok öyle bir şey. Şahsi meselen varsa gel şahsen gör” karşılığını verdi. Şentop, masaya yumruğunu vurdu ve "Kişisel meseleni buraya taşıma" dedi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, görüşmelere ara verdi. Tartışmalar verilen arada da sürdü. Şentop, salondan ayrılmak için ayağa kalktı.

Gergerlioğlu'nun "Pijama ile terlik ile abdest alırken gözaltına alındım. Böyle başkan mı olur?" demesi üzerine Şentop, salona geri döndü.

Şentop, "Şahsi meseleni buraya getiremezsin, komisyona konuş, şahsi meselen varsa gel benle konuş. Güneş doğduktan sonra namaz kılınmaz. Güneşin doğduğu saat belli. Yalan söylüyorsun yalan. Siz bilmeyebilirsiniz, namaz kılan bilir. 45 dakika geçmiş, kerahet vaktinde hiçbir namaz kılınmaz" dedi.

Gerginlik sırasında, HDP'li vekiller ile AKP ve MHP'li milletvekilleri arasında da tartışma yaşandı.

Gergerlioğlu'nu "şov yapmakla" suçlayan AKP ve MHP'li milletvekilleri; "Ayıptır, utanın bir Meclis Başkanı'na bu sözler söylenir mi? Mahkeme karar verdi tutuklandın, mahkeme karar verdi cezaevinden çıkıp serbest kaldın. Hukuku ne diyorsa o oldu. Provokatörlük yapıyorsun. Yeter artık. Otur yerine” diye karşılık verdiler" dedi. 

Tartışmanın yatışması üzerine komisyon toplantısı tekrar devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.