"MASAL İSTANBUL FESTİVALİ" KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAŞLADI

"MASAL İSTANBUL FESTİVALİ" KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAŞLADI

Küçükçekmece Belediyesi’nin “Suyla Gelen Masallar” temasıyla ikincisi gerçekleştirdiği Masal İstanbul Festivali’nin açılışı Osmanlı Kibrit Fabrikası...

Küçükçekmece Belediyesi’nin “Suyla Gelen Masallar” temasıyla ikincisi gerçekleştirdiği Masal İstanbul Festivali’nin açılışı Osmanlı Kibrit Fabrikası olarak bilinen tarihi mekan Kibrithane’de yapıldı. Türk, Alman, Macar ve Filistinli alanında uzman masal anlatıcılarının masal anlatımıyla gerçekleştirilen festivalin açılış gecesi, Ezginin Günlüğü konseriyle sona erdi.

Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen masal festivalinin açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bu, geleneksel hale gelecek olan bir masal festivali. Biz kendi süremiz içerisinde bunu devam ettireceğiz. Masal bizim kültürümüzde de çok önemli bir yer tutuyor. Seçim çalışmalarında Küçükçekmece Belediyesi ile ilgili daha önce tespit etmiş olduğum bir eksikliği tamamlamaya çalışıyorum. Küçükçekmece’de eksik olan kültürdü, sanattı, edebiyattı; masal da bunlardan bir tanesi. Masalla beraber bunu taçlandırmaya çalışıyoruz. Masal kamyonumuz var. Bu, bizim mahallelerimizi geziyor. Çocuklarımızın ayağına gidiyor ve onlara profesyonel masal anlatıcılarıyla birlikte hikayeler anlatıyoruz” dedi.

GÜNEY ÖZKILINÇ: "ÜLKEMİZİN PEK ÇOK YERİNDEN KATILIMCILARLA AÇILIŞ YAPIYORUZ"

Masal festivalinin çocuklara, kadınlara, herkese hitap ettiğini vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Masal İstanbul Festival Yönetmeni olan Güney Özkılınç, “Festivali çok değişik mekanlarda yapıyoruz. Örneğin masal bisikleti kadınlarla buluşacak, kadınlara masal götürecek. Masal kamyonu çocuklara, yoksul mahallelerdeki çocuklara masalı taşıyacak. Kültür merkezlerimizde değişik mekanlarda beş gün boyunca masal anlatılacak. İnsanların tepkisi iyi, örneğin bugünkü açılışa Tekirdağ’dan, Edirne’den katılımlar olduğunu duydum” diye konuştu.

AZAZİ: "FESTİVAL VESİLESİYLE SU GİBİ YENİLENELİM, YENİ OLALIM"

Bu seneki festivalin teması olarak suyu neden seçtiklerini anlatan, Festival Sanat Yönetmeni ve Hikaye Anlatıcısı NazlıÇevik Azazi ise şunları söyledi:

“Su elementini özellikle masallarımızda işlemek istedik. Dünyanın birçok kadim masal geleneğinde su elementi çok fazla ön planda. Bu sene özellikle suyu seçmemizin sebebi, uzun zamandır korona sebebiyle herkes kendi küçük hücresine kapanmak zorunda kaldı ve birbirimizden uzakta kaldık. Su farklı formlarda, farklı suretlerde masalın içinde karşımıza çıkıyor. Geçen sene çevrim içi yapmak zorunda kalmıştık, nehirlerin birbirine kavuşup denize ulaşması gibi biz de istedik ki biz de birbirimize kavuşalım. Su nerede olursa olsun hep bir yenilenmeyi barındırıyor. Bizim bu sene özellikle dikkat çekmek istediğimiz nokta, artık yenilenmek gerektiği. Yenilenelim, yeni olalım ve yeni bir başlangıç yapalım.”

Türk, Alman, Macar ve Filistinli alanında uzman masal anlatıcılarının masal anlatımıyla gerçekleştirilen festivalin açılış gecesi, Ezginin Günlüğü konseriyle sona erdi. Sevilen şarkılarını Küçükçekmeceliler için seslendiren Ezginin Günlüğü, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

İlçenin çeşitli noktalarında sürecek festival, 3 Ekim’de Sanat İstanbul Gösteri Merkezi bahçesinde düzenlenecek kapanış pikniği ile sona erecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.