MARMARİS BELEDİYESİ'NE GİRİŞ ARTIK KAREKOD’LA

MARMARİS BELEDİYESİ'NE GİRİŞ ARTIK KAREKOD’LA

Marmaris Belediyesi, pandemi sürecinde vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik bir uygulamaya daha imza attı. Belediye, veznelerin bulunduğu ek hizmet binası girişine HES kodu sorgulama...

Marmaris Belediyesi, pandemi sürecinde vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik bir uygulamaya daha imza attı. Belediye, veznelerin bulunduğu ek hizmet binası girişine HES kodu sorgulama cihazı yerleştirdi. Vatandaşlar, karekod okutarak belediyeye girebilecek.

Özellikle vergi ödemeleri gibi yoğun dönemlerde yaşanan sıkıntının önüne geçebilmek için şimdi de belediye girişine HES kodu sorgulama cihazı yerleştirildi. Şimdilik merkezdeki Ek Hizmet Binası’na yerleştirilen cihaz, kısa bir süre sonra İçmeler Ana Hizmet Binası’nda da kullanılmaya başlanacak.

İLKLERDEN BİRİ

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen çalışmaya göre belediyeye gelen vatandaş, Hayat Eve Sığar uygulamasıyla cihazı kullanabiliyor. Uygulamaya giriş yapan vatandaş cihaza HES kodunu karekod olarak okutuyor. Olumsuz bir sonuç çıkmaması halinde belediye binasına girerek işlerini hallediyor.  Riskli bir durum varsa da belediye yetkilileri sağlık görevlilerine haber veriyor. Akıllı telefonu olmayan vatandaşların da kısa mesaj yoluyla HES kodu alması sağlanarak, görevlilerin telefonu üzerinden sorgulama yapılıyor.

TÜM TEDBİRLER ALINIYOR

Pandeminin ilk başından beri belediyede koronavirüs önlemlerini çok sıkı bir şekilde uyguladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarını tüm birimlerde en üst seviyeye çıkardık. İlk olarak belediyeye girişlerde ateşölçümüne başladık. Güvenlik görevlilerimiz manuel olarak ateşölçüyordu. Ardından termal kamera ile ateşölçümü yaptık. HES kodu sorgulaması ile vatandaşları belediyeye almaya başladık. Son olarak da bu cihazla pratik ve en güvenli biçimde sorgulama gerçekleştirebiliyoruz” dedi. Şu ana kadar riskli kimseyle karşılaşılmadığını da sözlerine ekleyen Oktay, böyle bir durumda sağlık ekiplerine haber verileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.