MARMARA DEPREMİNDE HASAR GÖREN BİNA, DEPREMİN 22. YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE YIKILDI

MARMARA DEPREMİNDE HASAR GÖREN BİNA, DEPREMİN 22. YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE YIKILDI

Marmara depreminde hasar gören İstanbul Avcılar’daki bir bina, depremin 22. yıldönümünde törenle yıkıldı. İlçedeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 1.500’üncü bina için düzenlenen...

Marmara depreminde hasar gören İstanbul Avcılar’daki bir bina, depremin 22. yıldönümünde törenle yıkıldı. İlçedeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 1.500’üncü bina için düzenlenen törende konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Avcılar, sil baştan güvenli, dayanıklı ve geleceğe umutla bakan bir kent olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamındaki binaların yıkım işlemleri sürüyor. Kentsel dönüşüme uğrayacak 1.500'üncü binanın yıkımı, bugün törenle yapıldı.

Marmara depreminin yıldönümüne denk gelen törende konuşan Turan Hançerli, “Depremin 22. yılında o dönem orta hasar almış bir binayı yıkmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Avcılar’ımızda bin 500’üncü binayı yıkıyor ve yeniden yapıyoruz. Avcılar, sil baştan güvenli, dayanıklı ve geleceğe umutla bakan bir kent olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Hançerli, 17 Ağustos depremi öncesi yapılan binaların insan yaşamı için büyük tehlike oluşturduğunu belirtirken, binaların ne kadar dayanıksız olduğunun yıkım işlemi başladığında da hemen görüleceğini söyledi.

Turan Hançerli’nin konuşmasının ardından binanın yıkım işlemi başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.