MARDİN'DE CİNSEL İSTİSMAR DAVASININ TUTUKSUZ SANIĞI DURUŞMAYA KATILMADI, TUTUKLANMASI TALEBİ DE REDDEDİLDİ

MARDİN'DE CİNSEL İSTİSMAR DAVASININ TUTUKSUZ SANIĞI DURUŞMAYA KATILMADI, TUTUKLANMASI TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 17 yaşındaki Z.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Osman Ç. hakkındaki yargılama devam etti. Tutuksuz yargılanan Osman...

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 17 yaşındaki Z.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Osman Ç. hakkındaki yargılama devam etti. Tutuksuz yargılanan Osman Ç., duruşmaya katılmadı. Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi, "Mahkemenin tutuklama talebinin reddedilmesini hiçbir gerekçeye dayandırmaması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

İsviçre'den akraba ziyareti için Temmuz 2020'de Mardin'in Kızıltepe ilçesine giden 17 yaşındaki Z.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Osman Ç. hakkında müebbet hapis cezasının istendiği yargılamanın üçüncü duruşması, Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Olayın ardından tutuklanan, ancak; 13 Ocak’ta, mahkeme kararıyla tahliyesinin ardından, cezaevi önünde davul zurna ile karşılanan Osman Ç., bugünkü duruşmaya katılmadı. Mağdur Z.Ç.’nin avukatları ve ailesi ile kadın örgütlerinin temsilcilerinin de takip etmediği duruşmaya sanığın avukatları da katılmadı.

Avukatların savunmasının ardından kısa bir ara veren mahkeme, sanığın tutuklanması yönündeki talepleri, “Tutuklamayı gerektirecek yeni bir delilin olmaması, delillerin toplanmış olması, sanığın kaçma şüphesinin olmaması” gerekçeleriyle reddetti.

Mahkeme, aynı zamanda sanık ve müşteki avukatlarına da savunmalarını yapmaları için ek süre verilmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.

Kararın ardından Z.Ç.’nin yakınları, “Adalet sadece duvarda yazan bir yazı” diye mahkeme heyetine tepki gösterdi.

MARDİN BAROSU: TUTUKLANMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Duruşmaya dair yazılı açıklama yapan Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi, duruşma ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Duruşmaya sanık avukatının mazeret vererek katılmadığı görülürken sanığın ise bir önceki duruşmada hazır bulunması bildirilmesine rağmen mazeretsiz katılmaması mağdur avukatları ve mağdurun ailesi tarafından tepkiye neden oldu.  Duruşmada cumhuriyet savcısı sanığın çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan cezalandırılmasını bununla birlikte tutuklama talebinde bulundu. Mağdurun avukatlarının da tutuklama talebinde bulunmasına rağmen mahkeme heyeti tutuklama ve sanığın yakalanması taleplerini ‘gerekçesiz’ bir şekilde reddetti. Yine mağdur avukatlarının sanığın kaçtığı yönündeki duyumları olduğunu bu sebeple hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmesine rağmen mahkemece bu talepler kabul edilmedi. Duruşma 22 Aralık’a ertelendi. Özellikle mahkemenin tutuklama talebinin reddedilmesini hiçbir gerekçeye dayandırmaması kabul edilemez bir durumdur. Bu anlamda gerekli itirazlarımızı yapacağımızı ve sanığın tutuklanması yönünde girişimlerde bulunacağız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.