MANSUR YAVAŞ DUYURMUŞTU:3 YENİ METRO İHALESİNİN 2’NCİ AŞAMASI İÇİN TARİH BELİRLENDİ

MANSUR YAVAŞ DUYURMUŞTU:3 YENİ METRO İHALESİNİN 2’NCİ AŞAMASI İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Bu aşamada mali ve teknik teklifleri alacak olan EGO Genel Müdürlüğü; “M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi”ihalesi için 8 Ağustos’ta, “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşine Ait Teknik Şartname İşi” ihalesi 9 Ağustos’ta, ‘M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi” ihalesi için ise 10 Ağustos 2022 tarihinde ihaleye çıkacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te raylı sistem ulaşım ağını genişletmek daha konforlu ve güvenli bir toplu ulaşım sağlamak için çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.

Artan nüfus yoğunluğu ve araç sayısının oluşturacağı olumsuzluklara karşı harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, 3 yeni raylı sistem projesini daha hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandırdı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın duyurduğu ve ön yeterlilik ihalesi tamamlanan 3 metro hattı proje ihalesinde ikinci aşamaya geçiliyor.

İHALEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın müjdesini verdiği 3 yeni metro projesinde son aşamaya geçilirken, daha önce ihaleye katılanlar arasından 6 firma mali ve teknik teklifleri alınmak üzere ikinci kez davet edildi.

İhale sürecinde itiraz sürecinin tamamlanmasını bekleyecek olan EGO Genel Müdürlüğününhttps://www.ego.gov.tr/tr/haber/5894/yeni-metro-hatlari-icin-birinci-asama-olan-on-yeterlilik-degerlendirmesi-tamamlandi adresi üzerinden yaptığı açıklamaya göre; “M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri Danışmanlık Hizmet Alım İşi”ihalesi 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.00’te, “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşine Ait Teknik Şartname İşi”ihalesi 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.00’te, “M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi” ihalesi ise 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ BAŞKENTLİLERİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 3’üncü yılında düzenlediği tanıtım toplantısında da yeni metro projeleri ile ilgili Başkentlileri şu sözlerle bilgilendirmişti:

“Şubat ayında 7.4 kilometrelik Dikimevi-NATO Yolu projemizi tamamladık. Projemiz şu anda Bakanlık’ta onay aşamasında. İnşallah en kısa sürede onay gelirse derhal süreci işletip ilk etapta kendi imkânlarımızla inşaata başlamayı hedefliyoruz. Haziran ayı başında 3 gün üst üste, 3 ayrı hat için ön yeterlilik ihalemizi yaptık. Koru Metrosunu Bağlıca ve Yaşamkent’e bağlayacak 7.7 kilometrelik hattın, Keçiören hattını Forum istikametine uzatacak 5 kilometrelik hattın ve 13 kilometrelik 10 istasyondan oluşan Kızılay-Dikmen hattının Metro proje ön yeterlilik ihalesi tamamlandı. Değerlendirme süreçlerinin hemen ardından toplam 26 kilometreden oluşan bu 3 ayrı hattın proje ihalesine derhal çıkacağız. Bu sürede Bakanlığın da 2014’te projesini tamamladığı, 4 yıldır da yatırım programına aldığı hâlde yapımına başlamadığı Havalimanı Metrosu için bir an evvel harekete geçmesini diliyoruz.”

Wyt8hZnV6vxBJopAaKHLjwmT..jpeg

wSFqJr0LocK4myQYnkhEOMV1..jpeg

2BIWNrib38jS1kX5mH4Cnape..jpeg

YnJ8HipryxsKEPd5OBv6RAQw..jpeg

VW6KeropX2GskY1DF8BqPJ3l..jpeg

up5zGsxVvPJIW3EfbQSLgD20..jpeg

hjWkpvaVDRFx396Znr8yosuI..jpeg

3LsRY8JuQec2Ty9na1mrdFqE..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.