MANİSALI ESNAF: “ELEKTRİK FATURASI İŞ YERİMİN KİRASINI GEÇTİ”

MANİSALI ESNAF: “ELEKTRİK FATURASI İŞ YERİMİN KİRASINI GEÇTİ”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak; Karaköy esnafının derdini dinledi. Bir esnaf, “Elektrik faturası benim iş...

AHMET ÜNSAL

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak; Karaköy esnafının derdini dinledi. Bir esnaf, “Elektrik faturası benim iş yerimin kirasını geçmiş durumda. Üç aydır durum böyle. Zaten iş yapamaz hale geldik. Vatandaş et, tavuk almaktan çekiniyor. Alanlar ise gramla alışveriş yapıyor” dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak; Manisa’nın Yunusemre İlçesi’ndeki Karaköy esnafını ziyaret etti.

Bir kasap, CHP heyetine; “Hayatımda ilk defa bu yıl böyle bir durumla karşılaştım. İş yerime gelen elektrik faturası benim iş yerimin kirasını geçmiş durumda. Üç aydır durum böyle. Zaten iş yapamaz hale geldik. Vatandaş et, tavuk almaktan çekiniyor. Alanlar ise gramla alışveriş yapıyor. Bu durum nereye kadar böyle gidecek” dedi.

Pandemi döneminde çektikleri kredinin yapılandırmasınıödeyemediğine dikkat çeken bir restoran sahibi ise şunları söyledi:

“Yapılandırmanın birinci taksitlendirmesini ödeyemedik. Şimdi dua ediyoruz ikinci bir yapılandırma daha gelsin ki taksitler biraz daha düşsün. Çünkü iş yok. İş yerinde siftah yapalım derken, bir bakıyoruz yaklaşık 2 bin TL’lik elektrik faturası geliyor. Güne artıyla değil eksiyle başlıyoruz. Elektrik faturalarındaki astronomik rakamlar aldı başını gitti. Daha iş yeri kiramızıödemekte zorlanırken, yüksek gelen elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğiz? İş yerini kiranı belki bir iki ay ödeyemeyebilirsin, ama elektrik faturanı bir ay ödemesen kesiyorlar. Borçla elektrik faturasıödüyoruz. Artık birileri buna dur desin. Bizim de buna dur diyeceğimiz zaman gelecek.”

“ESNAFIN DERDİNE HER GEÇEN GÜN BİR YENİSİ EKLENİYOR”

Ziyaretler sonrasında açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’da şunları söyledi:

“İlk defa elektrik faturalarının iş yeri kiralarını geçtiğine yönelik şikayetler aldık. Esnafımızın durumu vahim denecek noktayı geçmiş bile. Bir taraftan vatandaşın alım gücü düşerken, bir taraftan iş yapamayan esnafımız yüksek gelen elektrik, su ve doğalgaz faturaları sebebiyle başı dertte. Kimi esnafımız bitme noktasına gelmiş durumda. Kirasınıödemekte zorlanan, kimi zaman işyerini siftahsız kapatmak zorunda kalan esnafımızın nasıl 2 bin ile 4 bin arasında elektrik faturasınıödemesini bekleyebiliriz.

Bunun en büyük sebebi, ülke yönetimini eline yüzüne bulaştıran, her alanda yanlış politikalar uygulayan AKP iktidarının elektriği özelleştirerek, vatandaşı, esnafı, emekçiyi, emekliyi faturalarda tüccarın eline bırakması. Ancak bu sıkıntıların bitmesine az bir zaman kaldı. Millet ittifakıyla birlikte halkın iktidarını sağlayarak, toplumumuza insanca yaşayabilecekleri bir düzen getireceğiz. İktidarımızda kuracağımız Esnaf Bakanlığı ile esnafımızın tüm sorunlarına anında çözüm bulacağız. Ziyaretlerimizde şunu görüyoruz ki halkımız seçimini yapmış ve sadece sandığın önüne gelmesini bekliyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.