Maltepe’ye bahar sanatla geliyor 

Maltepe’ye bahar sanatla geliyor 

Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi mart ayında da dopdolu bir programla sanatseverlere kapılarını açtı.

Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi mart ayında da dopdolu bir programla sanatseverlere kapılarını açtı.
Mart ayı ve baharı müjdeleyen ilk etkinlik, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan soprano Prof.Şebnem Ünal, mezzosoprano Eylül Elif Özarslan ve piyanoda Beril Özyazıcı’nın sahne aldığı “Kadın, Şiir, Müzik” isimli konserle başladı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla “Tiyatro Günleri” etkinliği düzenlenecek. 21-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Tiyatro Günleri’nde sahne dünyasının sevilen isimleri, sezonun birbirinden iddialı yapımları, öyküleri Maltepeli sanatseverlerle buluşacak.

TİYATRO GÜNLERİ

Tiyatro Günleri, 21 Mart tarihinde Maltepe Belediye Tiyatrosu ve 23 ülkenin temsil edildiği Avrasya Tiyatrolar Birliği’nin (Eurasia Theatre Association) ortak projesi  “Şerefine İnsanoğlu” isimli oyunun gösterimiyle perdelerini açacak. Ünlü Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazdığı “Büyük İskender’in Atı” isimli oyunda akıllılık ve delilik, bu dünya ve öteki dünya arasında kalan insanoğlunun hazin ve komik öyküsü sahneye taşınacak. 

LAÇİN, TEK KİŞİLİK OYUNLA SAHNE ALACAK

Ünlü oyuncu Berna Laçin, gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkılarak yazılan “Hayal Satıcısı” isimli tek kişilik oyunuyla sahne alacak. Sarıyer Belediye Tiyatrosu, usta mizah yazarı Aziz Nesin’in yazdığı “Nesin’den Azizlikler” isimli oyunuyla, oyuncu Emre Karayel “Erkek Aklı Oksimoron” isimli tek kişilik oyunuyla  izleyicilerin karşısına çıkacak. Ünlü oyuncu Oya Başar ve Ebru Kural “Plastik Aşklar” isimli oyunla sahne alacak. Tiyatro Günleri, usta oyuncular Cihat Tamer ve Suzan Aksoy’un başrollerini paylaştığı  “İkinci Bahar” isimli oyunun gösterimiyle sona erecek.

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107. YILINA ÖZEL KONSER

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” özel konseriyle sahne alacak. İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 56. yıl dönümünde düzenlenecek programla anılacak. Dragos Musiki Derneği “Türk Dünyası Müzikleri Korosu”, Fatma Akyüz halk konseriyle sahne alacak. Nazan Berbercioğlu “Derin” isimli tezhip ve minyatür sergisi, Perihan Çiftçi Özdabak 40.yıl özel sergisiyle sanatseverlerle buluşacak. 

8 ÇOCUK OYUNU

Mart ayında sekiz çocuk oyununun gösterimi yapılacak. Mavi Kumpanya “Şimdi Karşıya Geçebiliriz”, “Neşeli Fare”, “Balı Kim Yedi” isimli oyunlarıyla sahne alacak. “Eski Moda Çocuk Şarkıları ve Maskot Cicoz” isimli müzikli oyunda Eskimoda isimli grup Maskot Cicoz ile birlikte geçmişten günümüze en güzel çocuk şarkılarını seslendirecek. Tiyatro Eksen, Mert Aksüt’ün yazıp yönettiği “Orman Dostları” ve “Bay Tiktak”, “Mesele Kumpanya” çevre duyarlılığına sahip “Son Tohum” isimli oyunuyla miniklerin karşısına çıkacak. Makinist Gösteri Sanatları “Pollyanna’nın Tatlı Oyunu” isimli müzikli, danslı oyunuyla, her şeyin “daima iyi bir yanı olduğunu görmeye çalıştığı” bir oyun oynayan ve bu sayede her zaman mutlu olmayı bilen küçük bir çocuk olan Pollyanna’nın öyküsünü Maltepeli minikler ile buluşturacak.  

 

Tarih : 03.03.2022 Haber Fotoğrafları

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

M0rKcai12pDnh8lBmLykN3uf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.