Maltepe’ye bahar sanatla geldi!

Maltepe’ye bahar sanatla geldi!

İstanbul'da sanatın merkezi haline gelen Maltepe'de Mayıs ayı kültür-sanat etkinliği takvimi belli oldu.  

İstanbul'da sanatın merkezi haline gelen Maltepe'de Mayıs ayı kültür-sanat etkinliği takvimi belli oldu.  
  Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sanat etkinlikleri "Karanlıkta Komedi" isimli tiyatro oyununun gösterimiyle başlayacak. İngiliz oyun yazarı Peter Schaffer’in yazdığı oyunu İstanbul Üniversitesi (İÜ) Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı, Maltepeli sanatseverlerin beğenisine sunacak. 

MOLİERE'İN EN ÜNLÜ ESERİ

Doğuş Üniversitesi Tiyatro Kulübü de, Fransız oyun yazarı Molière’in bütün dünyada en çok sahnelenen başyapıtı "Tartuffe" ile Maltepeli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Erdi Işık’ın yazdığı, "Düğün Şarkıcısı" isimli oyunda Nergis Öztürk, tek kişilik performansıyla, 2000’li yılların başında katıldığı BBG yarışmasında popüler olan ve sonrasında hızla popülerliğini kaybeden bir caz şarkıcısının düğün şarkıcısı olma öyküsünü sahneleyecek. Abdullah Gün’ün yöneteceği "Divine Project Kimin İşi" isimli komedi oyunuyla, Gagauz Milli Tiyatrosu "Körlerin Dünnesi" isimli dram oyunuyla, İÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı "Doğru Bildiğim Şeyler", Maltepe Belediye Tiyatrosu "Memurin Faslı" isimli tiyatro oyunuyla Maltepeli izleyicilerle buluşacak. 

BAM İstanbul, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği  "Istırap Korosu" isimli oyununda İstanbul’un seslerini, kadınların içlerinden geçirdiklerini, gençlerin kırgın ve öfkeli hallerini bir ‘apartman hikâyesi’nde anlatacak. 

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO ŞÖLENİ 

Maltepeli çocuklar için bu ay Tiyatro Eksen "Arkadaşım Ay",  "Bay Tiktak", Tiyatro Labirent "Deniz Kabuğu Adası", Mavi Kumpanya "Çiçekli Sokak", "Çılgın Mucit Lily", Çizgi Kukla Tiyatrosu "Çöp Çetesi", "Kitaptaki Gizli Sır" isimli oyunları sahneleyecek. Eskimoda isimli grup, "Eski Moda Çocuk" konseriyle geçmişten günümüze en güzel çocuk şarkılarını seslendirecek. 

PİLEVNELİ'NİN SERGİSİ AÇILACAK 

Türk resim sanatının en önemli sanatçılarından Mustafa Pilevneli’nin “Geçmişten Geleceğe” isimli resim sergisinin açılışı yapılacak. Açılışta gazeteci-yazar Sunay Akın, Mustafa Pilevneli ile sanat yolculuğu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirilecek. Şevval Caka’nın “Narcissus” isimli heykel, Maltepe Ardahanlılar Derneği’nin “Kadın Emeğine Saygı Sergisi” bu ay sanatseverlerin ziyaretine açılacak. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Devlet Konservatuvarı oda müziği konseri, Oğuzhan Uç yönetimindeki Çok Sesli Otantik Müzik Topluluğu (OCEMUT) konseriyle sahne alacak.   

HALK OYUNLARINDAN BALEYE...

Maltepe Belediyesi ve Sandık Folklor işbirliği ile “Anadolu’da Sandık Geleneği Rengarenk 3” isimli halk oyunları gösterisiyle, İÜ Ana Sanat dalı yıl sonu bale gösterisiyle sahne alacak. Halk müziği sanatçısı Hüseyin Korkankorkmaz halk müziği eserlerini icra edeceği konseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak.
  Tarih : 06.05.2022 Haber Fotoğrafları

08jvpzpha294yfesqruxig6m.jpg

l4ghiut6drgwz3jhyrebspbt.jpg

98brqamq0vxyarlf2uksz4ft.jpg

xfrzpn4muebwIocndv35kjrl.jpg

w2xbu1mqr5bjgstzmrgzljhn.jpg

6xhsqc2sjrbd3j9c7rl5vwag.jpg

d2k5qgpIyfhxitnaxlbcs3jo.jpg

r1dvw8jbcuudp2ixhpwectzy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.