Maltepe’ye bahar ‘kadınlar ve şiirle’ geldi

Maltepe’ye bahar ‘kadınlar ve şiirle’ geldi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan soprano Prof.Şebnem Ünal, mezzosoprano Eylül Elif Özarslan ve piyanoda Beril Özyazıcı konserle sahne aldı.

Maltepe’ye bahar ‘kadınlar ve şiirle’ geldi

Kış sezonu boyunca sanatseverleri birbirinden güzel konserler, sergiler, tiyatro oyunlarıyla buluşturan Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi mart ayında da dopdolu bir programla sanatseverlere kapılarını açıyor. Mart ayı ve baharı müjdeleyen ilk etkinlik, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan soprano Prof.Şebnem Ünal, mezzosoprano Eylül Elif Özarslan ve piyanoda Beril Özyazıcı’nın sahne aldığı “Kadın, Şiir, Müzik” isimli konserle başladı. 

Prof. Şebnem Ünal, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Kadıköy ilçesinden Maltepe’deki kampüslerine taşındığını belirterek “Bizde buralıyız artık. Yeni ilçemizi ve yeni paydaşımız Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni ve değerli yöneticilerini çok sevdik. Çok iyi anlaştık. Sıra dışı bir mücadeleci olan Türkan Saylan’ın adını taşıyan bu salonda konserlerimize ‘Kadın, Şiir, Müzik’ temasıyla başlamak bizim için çok anlamlı.” dedi. 

Müzisyenler konsere Avusturyalı besteci Franz Schubert’e ait sonatları yorumlayarak başladı. Etkinlik  Almanya’daki romantik hareketin öncülerinden besteci Robert Schumann ve eşi Clara Schumann, 20.yüzyılın en önemli bestecilerinden Joseph Maurice Ravel, Charles Camille Saint-Saëns  ve besteci Şefik Gürmeriç eserleriyle devam etti. Büyük beğeni toplayan müzik ve şiir etkinliği Soprano Ünal ve Mezzosoprano Özarslan’ın aryalarıyla sona erdi.

 

Tarih : 02.03.2022 Haber Fotoğrafları

GbK0PhjTXWO46nMQJqYNciCZ.jpg

GbK0PhjTXWO46nMQJqYNciCZ.jpg

GbK0PhjTXWO46nMQJqYNciCZ.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.