MALTEPE TEK SES, TEK YÜREK: "ÇOK ÖZLEDİK ATAM"

MALTEPE TEK SES, TEK YÜREK: "ÇOK ÖZLEDİK ATAM"

Binlerce Maltepeli, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu. Saatler 09.05'te hüzün ve gözyaşları...

Binlerce Maltepeli, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu. Saatler 09.05'te hüzün ve gözyaşları içerisinde Ata’sını anan Maltepeliler'e, “Atatürk’ün Gözleri” tablosunu denizden çıkaran dalgıçlar eşlik etti.

Maltepe’de, saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu. Çalan siren ve kornoların ardından ECA Elginkan İlkokulu’nda Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Seniha Birand Çınar'ın katılımıyla düzenlenen resmi törende Atatürk anıtına çelenk konulurken, ellerine bayraklarını ve Atatürk posterlerini alan binlerce Maltepeli de  Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu.

Atalarına saygı duruşunda bulunan Maltepeliler'e aralarında Japon Deprem Uzmanı ve dalgıç Yoshinori Moriwaki’nin de yer aldığı dalgıçlar eşlik etti. Ata’ya Saygı Dalışı etkinliğinde, uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı ile KKTC bayrağı sönmeyen meşaleler eşliğinde denizden çıkarıldı.

BELEDİYE KOROSUNDAN KONSER

Hüzün ve gözyaşları içerisinde anmaya katılan Maltepelilere, daha sonra Maltepe Belediyesi Korosu da katıldı. Gazilerin de katıldığı anma programı kapsamındaki konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar seslendirildi. “Ata Barı” ve “Vardar Ovası” isimli şarkılara eşlik eden Maltepeliler, Cumhuriyet ve Atatürk’e bağlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdiler. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.