Maltepe ‘İstasyon’una bahar geldi

Maltepe ‘İstasyon’una bahar geldi

Maltepe Belediyesi’nin aylık kültür, sanat ve edebiyat yayını 'İstasyon Dergi' nin bahar temalı 19. sayısı okurlarıyla buluştu.

Maltepe Belediyesi’nin aylık kültür, sanat ve edebiyat yayını 'İstasyon Dergi' nin bahar temalı 19. sayısı okurlarıyla buluştu. Derginin kapağında “İlkbahar Gibi Bir Mevsimi Olan Bu Dünya, Üzerinde Yaşanmaya Değer, Ne Olursa Olsun” mesajıyla bir illüstrasyona yer verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümünde gazeteci - yazar Zeynep Oral “Benim 23 Nisan’larım”,  Atatürk’ü çocuklara anlatan yazılar kaleme alan 15 yaşındaki yazar Bilge Çolak “Mustafa Kemal’in Çocukluğuyla Arkadaş Olmak” isimli yazıyı kaleme aldı. Gazeteci Bircan Usallı Silan, çağdaş edebiyatın sevilen yazarlarından Ayşe Kulin’le röportaj yaptı. Yazmanın bir duygu değil bir eylem olduğunu ve her eylem gibi disiplin ve özen gerektirdiğini, yazmanın kendisi için var oluş nedeni olduğunu ifade eden Kulin, “Yazarken kendinizi sansürlediğiniz oluyor mu” sorusunu “Artık elbette oluyor ama edebiyat yazarları arasında erkekler dahil hâlâ en cüretkâr yazar olduğumu sanıyorum” şeklinde yanıtladı.

GÜLDEN KARABÖCEK VE HÜMEYRA

Şair Haydar Ergülen “Potpori” isimli köşesinde usta sanatçı Gülden Karaböcek ile oyuncu ve şarkıcı Hümeyra’nın sanat yolculuğunu kaleme aldı. “Kütüphane Haftası” dolayısıyla yazarlar Zülfü Livaneli, Zeynep Oral, Şükrü Erbaş, Kürşat Başar, Dilek Neşe Açıker okurlara kitap önerilerini sundu. Ünlü müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli 2014 yılında hayata veda eden yazar Gabriel Garcia Marquez’i, “Kolera Günlerinde Aşk” isimli yazısıyla andı. Gazeteci-yazar ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, Türk halk müziğine birçok unutulmaz türkü armağan eden bağlama sanatçısı ve derlemeci Ali Ekber Çiçek’i vefatının 16. yılında “Ali Ekber Çiçek’in Kazdağları Kazdağları’nın Ozanı” isimli yazıyı paylaştı.

EŞİNDEN ATİLLA ÖZDEMİROĞLU’NA: DAİMA...

“Nisan Çiçek Açtı” isimli köşede nisan ayında doğan şair Didem Madak, Orhan Veli Kanık, Abdurrahim Karakoç,  İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare sözleriyle ve dizeleriyle yer aldı. Hepgül Özdemiroğlu, müzisyen eşi Atilla Özdemiroğlu’nun vefatının altıncı yılında “Daima” isimli yazıyı yazdı.  

ROMAN GÜNÜNÜ UNUTMADIK

8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla yazarlar Pelin Batu, “Romani Tarihi ve Mitleri”, Ataol Behramoğlu “Naviler ve Romanlar”, Nazım Alpman “Biz İnsanız” isimli yazılarıyla Roman toplumunu anlattı. Kubilay Erdelikara “Sahne Cumhuriyet” te sahne almaya başlayan Dersu Yavuz Altun ve Emre Karayel’le sanat çalışmalarıyla ilgili bir röportaj yaptı.
  Ahmet Telli  “Hasanoğlan ve Hasan Ali Yücel Günlerim”, Mahmut Temizyürek “Rönesans aydını Fakir Baykurt”,  Yaşar Seyman “Kalemimin Ucundakiler”, Dilek Neşe Açıker “Yarım Kalmış Bir Roman”, Melda Davran “Şehr-i Ramazan Yardımlaşma Ayıdır Bu Şehirde”,  Derya Erkenci “Kavanozdaki İnsan” isimli yazılarını okurlarla paylaştı. Şükrü Erbaş “Yaşar Kemal ve Neşet Ertaş”, Nurten Geroğlu “Papuzya Halkımın Şiiri”, Nebahat Ayhan “Bir Soğuk Yel Eser Güneş Toplanmadan Evvel” , Şeyhmus Diken “Yılmaz Sadece Güney midir?”, Ali Altay “Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla”, Eser Ceran Erdi “Beyaz”, Ayşen Şahin “Takvimden Azade”, Kenan Başaran “Lal”, Aylin Ünal “Kaçış Noktası”, Ali Altay “Ne Bir Eksik Ne Bir fazla” isimli yazılarını okuyucuların beğenisine sundu. Nasuh Mahruki “Sağlık İçin Spor ve Hareket Gerekir” , Barış İnce “İzler”, Canan Çelik “O Ev”, Dilara Şenol “Kendi” , Halil İbrahim Özcan “Alper Akçam”, Deniz Özen “İstanbul Güneşli, Deniz Hafif Dalgalı”, Ulaş Geroğlu “Surlar Yüksekti”, Kürşat Başar “N’aber Dörtgöz Yılları” isimli yazılarıyla yer aldı. Ücretsiz yayınlanan dergiye www.istasyondergi.com adresinden ulaşılabilir ve  sesli dergi olarak dinlenebilir.  Tarih : 13.04.2022 Haber Fotoğrafları

fPKGbCgIyY9oDNrku3XjQdW4.jpg

fPKGbCgIyY9oDNrku3XjQdW4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.