Maltepe'de 'Sanat dolu' Ramazan günleri

Maltepe'de 'Sanat dolu' Ramazan günleri

Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM)  Nisan ayı içinde de çok renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM)  Nisan ayı içinde de çok renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Sanat ve kültürün kalbinin attığı TSKM Ramazan ayında da dopdolu içeriklerle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Etkinlikler Metin Kar’ın “Ötüken-den Beri” isimli heykel sergisinin açılışıyla başlayacak.

11-17 Nisan’da düzenlenecek Çocuk Şenliği’nde “Bulutlara Yolculuk”, “Keloğlan ve Annesi”, “En İyi Dostum Kitaplar”, “Kermit ve Sazy”, “Nasreddin Hoca’yla Karakaçan”, “Orman Dostları”, “Son Tohum” isimli oyunlar minik izleyicilerle buluşacak. Grimm Kardeşler’in yazdığı çocuk edebiyatının önemli eserlerinden “Bremen Mızıkacıları”, “Eski Moda Çocuk” isimli çocuklara yönelik konser, “Ali, Veli, Maria”, “Arkadaşım Ay” isimli çocuk oyunları da küçük sanatseverlere eğlenceli anlar yaşatacak.

İFTAR SONRASI RAMAZAN EĞLENCELERİ

Etkinlikler Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan'da başlayacak. Saat 21:00’den itibaren  Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, fasıl dinletisiyle sahne alacak. Sunumunu Murat Çilgasit’in üstleneceği programda solist Füsun Batum, Maltepeli vatandaşlara müzik ziyafeti sunacak. Eski Ramazan eğlencelerinin unutulmazları arasında bulunan kanto gösterisi de eğlencenin bir diğer adı olacak.  “Aşuk ile Maşuk”, “Karagöz ile Hacivat” gösterilerinin de yer alacağı eğlenceler  12 Nisan’da, 22 Nisan’da ve 29 Nisan’da saat 21:00’de iftar sonrasına ayrı bir neşe katacak.

SERGİLER

Ankara Rüzgarı Kültür Sanat ve Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Gökkuşağı Resim Keçe Heykel” karma sergisi, İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği’nin fotoğraf sergisi, Ali Gün Yıldırım’ın “Bir Çizgi Nereye Gideceğini Nasıl Bilebilir?”, “Sekiz Kadından İzler” isimli sergileri de Nisan ayı programı içinde önemli bir yer tutacak.

CÜCENOĞLU ANILACAK

Oyunları dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen, 2019 yılında hayata veda eden oyun yazarı, çevirmen Öğretim Üyesi Tuncer Cücenoğlu anısına Avrasya Tiyatrolar Birliği’nce “Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Günleri” de düzenlenecek. 5-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Tiyatro Günleri, 5 Nisan’da Matruşka isimli tiyatro oyununun gösterimiyle başlayacak. “Çıkmaz Sokak”, “Ziyaretçi” isimli oyunların gösterimleri de  yapılacak.

 “Ülkeleri, halkları ve sanatçıları birleştiren Türk yazarı Tuncer Cücenoğlu” başlıklı panelin moderatörlüğünü Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı ve yönetmen Ragıp Ertuğrul üstlenecek. Aralarında Ataol Behramoğlu, Tamer Levent, Ali Berktay ve Kubilay Erdelikara’nın da bulunduğu edebiyatçılar ve tiyatrocular panelde  konuşmacı olarak yer alacak.

MÜZİKSEVERLERE KONSER KEYFİ

Nisan ayı programında İstanbul Devlet Konservatuarı “Dünya Caz Günü” ve  Rus bestecilerin vokal eserlerinden seçkilerin yer bulacağı “Beyaz Geceler” isimli konserlerin yanısıra Metin Tayan da halk müziği konseriyle Maltepe'ye müzik keyfi yaşatacak.
 

Tarih : 31.03.2022

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.