Maltepe’de ‘Gökkuşağı’ açtı

Maltepe’de ‘Gökkuşağı’ açtı

Ankara Rüzgârı Kültür Sanat ve Yaşamı Destekleme Derneği’nin resim, hat ve keçe eserlerinin yer aldığı “Gökkuşağı” isimli karma sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde a

Ankara Rüzgârı Kültür Sanat ve Yaşamı Destekleme Derneği’nin resim, hat ve keçe eserlerinin yer aldığı “Gökkuşağı” isimli karma sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. 

Maltepe Belediyesi’nin nisan ayındaki sanat etkinlikleri kapsamında açılan serginin küratörlüğünü üstlenen, Ankara Rüzgârı Kültür Sanat ve Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hatice Erdi, 2012 yılında açılan derneklerinin çeşitli şehirlerde karma sergiler ve paneller gerçekleştirdiğini hatırlattı. Erdi “Sergiye gökkuşağı ismini verdik çünkü biliyorsunuz renklerin en güzel armonisi gökkuşağındadır. Sanatçılarımızın elleriyle, yürekleriyle yaptığı her eser gökkuşağının farklı renkleri oldu ve o güzel armoniyi hep beraber oluşturduk.” dedi. 

Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Kubilay Erdelikara, Ankara’dan gelen sanatçıları Maltepe’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Erdelikara, günün anısına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına Hatice Erdi’ye el yapımı tabak hediye ederken sanatçılara da sertifikalarını sundu.

SERGİDE KİMLERİN ESERLERİ VAR

Sergide Abdülkadir Göğüş, Asiye Özgesoy, Derya Karasoy, Gül Coşkunakçay, Harika Akkoç, Hülya Gülmez, Mehmet Engin Kökçü, Niyde Kan, Remziye Kurttürk, Şebnem Karahan ve Şerife Özkaya’nın eserleri yer alıyor. Sergi 11 Nisan’a dek Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. (06.04.2022)

Tarih : 06.04.2022 Haber Fotoğrafları

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

AVDfyQI67FYmsortc3xhL0lH.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.