Maltepe’de 23 Nisan karnavala dönüşüyor

 Maltepe’de 23 Nisan karnavala dönüşüyor

Dünyadaki tek çocuk bayramı 23 Nisan Maltepe Belediyesi organizasyonlarıyla adeta festivale dönüyor.

Dünyadaki tek çocuk bayramı 23 Nisan Maltepe Belediyesi organizasyonlarıyla adeta festivale dönüyor. İlçe genelinde 22 - 24 Nisan arasında birçok mahallede farklı farklı etkinlikler planlandı. Binlerce çocuk 23 Nisan coşkusunu adeta bir festival havasında yaşayacak.

Maltepe Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümünde üç gün sürecek kutlama programı düzenliyor. 22-24 Nisan tarihlerinde Maltepe’nin farklı noktalarında düzenlenecek programlarla Maltepeli çocuklar bayramı coşkuyla kutlayacak.  

SOKAK OYUNLARIYLA BAŞLIYOR

23 Nisan coşkusu, Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından 22-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek “Sokak Oyunları Festivali” ile başlayacak. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden hatırlatacak festival 22 Nisan Cuma günü öğleden sonra Yalı Mahallesi Onurlu Sokak’ta başlayacak. Festival 23 Nisan’da Onurlu Sokak’ta gün boyu devam edecek.  

SİHİR GÖSTERİLERİ, FESTİVAL

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Maltepeli çocuklar için hazırlanan programlar 23 Cumartesi günü Fındıklı Mahallesi Mustafa Zengin Ortaokulu arka kısmında, 24 Nisan Pazar günü de Zümrütevler Mahallesi kapalı pazar alanında 11.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Çocukların aileleriyle birlikte konuk edileceği programda animatörler balon ve sihirbaz gösterisi düzenleyecek. Çocuk korosu 23 Nisan temalı şarkılarıyla Cumhuriyet’in emanet edildiği çocuklara bayramın anlamını ve önemini anlatacak. İnteraktif ve mini disko konserlerle çocuklar müziğin ve bayramın coşkusunu yaşayacak. Gün boyunca düzenlenecek karikatür, origami, heykel, kum boyama ve animasyon atölyeleriyle çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkı sunulacak. Kurulacak 4 adet şişme oyun parkuru ile çocuklar doyasıya eğlenecek. Dilek kutusuna dileklerini atacak çocuklar 23 Nisan hatırası panosunda bayram anılarını ölümsüzleştirecek. Patlamış mısır, pamuk şeker ve su ikramının yapılacağı kutlama programında çocuklara kum boyama seti ve köpük balon hediye edilecek.   

ORHANGAZİ PARKI’NDA SPOR ŞENLİĞİ
 
Spor İşleri Müdürlüğü’nce  Orhangazi Şehir Parkı Rekreasyon Alanı’nda 23 Nisan’da “23 Nisan Çocuk Spor Karnavalı” düzenlenecek. Saat 13.00’te başlayacak karnavalda basketbol, balon futbolu, masa tenisi, badminton, okçuluk ve voleybol oynanacak. Decahtlon’un sponsorluğunu üstlendiği karnavalda tenis turn ball, rodeo, canlı langırt engelli parkuru tırmanma piramidi, mini golf parkurları etkinliği yapılacak.  

Kütüphane Müdürlüğü’nce 23 Nisan’da Altayçeşme Mahallesi Saldıray Sokak No:6’da bulunan Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nde 12.00-15.00 saatleri arasında kutlama programı organize edilecek. Programda eğlenceli deneylerle ritim, şiir ve resim atölyesi düzenlenecek. 

  Tarih : 19.04.2022 Haber Fotoğrafları

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.