Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılına ilişkin faaliyet raporu Maltepe Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 

Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılına ilişkin faaliyet raporu Maltepe Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 

Maltepe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleşti. Meclis Birinci Başkanvekili Yusuf Koçhan yönetiminde gerçekleşen toplantıda 2021 yılına ait Faaliyet ve Denetim Komisyonu raporları oylanarak karara bağlandı. Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şunları söyledi: “Maltepe’ye hizmet yolunda bir yılı daha geride bırakırken en başta bize güvenen ve en zor koşullarda desteğiyle güç veren Maltepe halkına, Maltepe Belediyesi çatısı altında fedakarca hizmet üreten tüm çalışanlarımıza ve değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 2014 yılında göreve geldiğimizde  Maltepe’de büyük bir “sevgi” hareketi başlattık. 'Daima sevgi kazanacak' diyerek her şeyin sevgi, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik ile değişebileceğine inanarak yola çıktık. Maltepe’nin 40 yıla, 50 yıla dayanan can alıcı problemleri vardı. Maltepe halkı ile gönül birliği kurduk ve onlara ‘Maltepe seninle değişecek’ dedik. Ve bunu Maltepe halkı ile birlikte başardık. Maltepe’de kutuplaşmayı bitirdik. Her kesimle kucaklaştık. Maltepe için bir karar alınacaksa a partili, b partili demedik. Herkesin fikrini aldık. Maltepe’de sosyal demokrasinin ve birlikte yönetmenin güzelliği ile tüm sıkıntılarımızın üstesinden birlikte gelmeye devam edeceğiz.”  

ZAMLAR VATANDAŞINI BELİNİ BÜKTÜ 

Maltepe’de tüm zorluklara rağmen çalışırken can yakan bir Türkiye tablosu bulunduğuna işaret eden Kılıç, “2022 yılıyla birlikte astronomik rakamlara ulaşan zamlar vatandaşımızın belini iyice bükmüş durumda. Her sabah sokaktayım. Esnafımızı ziyaret ediyor, halk buluşmaları yapıyorum. Ne yazık ki nasılsın? dediğim herkesten aynı cevabı alıyorum. ‘Geçinemiyoruz Başkanım. faturalarımızı ödeyemiyoruz’ diyorlar. Yılın başında 200 TL elektrik faturası gelen birine bir sonraki ay 500 TL geliyor. 300 TL doğalgaz faturası gelirken zamlardan sonra 600 TL gelmeye başladı. Ben hayatımda ilk defa Maltepe’de benzin istasyonlarının önünde uzun araç kuyrukları gördüm. Yılbaşından önce 300 TL’ye depoyu dolduran biri şimdi bin TL’ye depoyu dolduruyor. Böyle bir ortamda Et ve Süt Kurumu Başkanı geçim derdindeki vatandaşla alay ediyor, uzun kuyruklar oluşmasın diye ete zam yapıyoruz diyor, cumhurbaşkanımız her akşam manda yoğurdu yediğini halka anlatırken, markette en ucuz yoğurdun bile kilosu 50 TL’ye dayanmış görmek istemiyor.” şeklinde konuştu.  

TOPLUM SÖZLEŞMESİYLE YENİ DÜZEN KURULACAK 

“Tüm bu acı tabloya rağmen yarının Türkiye’sine umutla bakıyoruz.”diyen Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin üzerindeki bu kara bulutları dağıtacak tohumlar atılıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi liderleri tarihe yazılacak yeni bir Toplum Sözleşmesi’ne imza atıyor. Bu Toplum Sözleşmesi Türkiye’nin yeniden demokratikleşmesi, hak, hukuk ve adalet sisteminin herkes için tesis edilmesi, ekonomik sıkıntılardan kurtulmuş, refah düzeyi artan bir toplumun inşasını sağlayacak. Türkiye’nin ikinci yüz yılında yenilenen bir iktidar, barışan bir toplum, herkesin evinde aşının kaynadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, tek bir kişinin değil herkesin ortak karar aldığı bir düzen kurulacak."

50 YILLIK SORUNLARI ÇÖZDÜK

Maltepe’nin 40-50 yılı aşkın sorunlarını 8 yılda çözdüklerini kaydeden Kılıç  “Yıllardır çözümsüzlüğe terk edilen, projeleri geri çevrilen Maltepe Meydan ve Tünel Yayalaştırma Projesini hayata geçirmeye söz vermiştim. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun desteği ve talimatlarıyla projenin yapımı hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında 600 metre tünel ile trafiği yer altına alarak bu çileye son vereceğiz. Ayrıca Maltepe’ye 18 bin metrekarelik modern bir kent meydanı kazandıracağız. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. 50 yıldır kangren haline dönüşen imar sorununu yine biz çözdük. Gülsuyu-Gülensu ve Başıbüyük’te imar planlarımızı geçtiğimiz dönem oy birliği ile kabul ettik. Hak sahibi yaklaşık 2 bin kişiye tapularını teslim ettik. Maltepe’nin ikinci büyük kültür merkezini mayısta açıyoruz. Yaşar Kemal Kültür Merkezimizi Altayçeşme’ye kazandırdık. 8 katlı kültür merkezimiz; cep sineması, tiyatro ve konferans salonları, gençlik ve eğitim merkezi, kafeteryası ile özellikle gençlerimizin mekanı olacak.” dedi.  

YOKSULLUĞU KADER OLMAKTAN ÇIKARDIK  

Maltepe’yi İstanbul’un en yeşil 4’üncü ilçesi yaptıklarına değinen Kılıç, 56 yeni park ve 384 bin 300 m2 yeni yeşil alan kazandırdıklarını, 60 parkı revize ettiklerini, oyun gruplarını, zemini ve spor aletlerini yenilediklerini söyledi.  Kılıç, Maltepe’de yoksulluğu kader olmaktan çıkardıklarını, Aile Sigortası’nı başlattıklarını, okul önlerinde görev yapan zabıta ekipleriyle öğrencilerin güvenliğini ve huzurunu sağladıklarını, İdealtepe, Başıbüyük, Gülensu, Esenkent, Girne, Zümrütevler ve Büyükbakkalköy’de belediyeye ait spor tesislerini ilçedeki amatör spor kulüplerinin hizmetine açtıklarını, yıllarca çözümsüzlüğe terk edilen Gülsuyu Stadyumu’nu göreve gelir gelmez tamamlayarak Maltepelilerin hizmetine açtıklarını sözlerine ekledi.  

 

Tarih : 06.04.2022 Haber Fotoğrafları

X93xdPE2ecA4Jh1rbCRqLoQ6.jpg

X93xdPE2ecA4Jh1rbCRqLoQ6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.