MAHMUT ALİKAYA’NIN ADI SARIYER’DE YAŞAYACAK

MAHMUT ALİKAYA’NIN ADI SARIYER’DE YAŞAYACAK

Sarıyer Belediyesi eski İmar Müdürü Mahmut Alikaya’nın adı Sarıyer’de ölümsüzleşti. Maslak Mahallesi’nde adının verildiği sokağın açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mesai arkadaşları ve ailesi katıldı.

Sarıyer Belediyesi’nde 31 yıl görev yapan, 3 yıl önce yakalandığı covid hastalığı nedeniyle yaşamını kaybeden Alikaya’nın adının verildiği sokağın açılış töreni duygu dolu konuşmalarla başladı. Kardeşinin unutulmamasından dolayı duyduğu gururu ve buruk sevinci dile getiren ablası Nilgül Alikaya’nın ardından söz alan oğlu Mehmet Can Alikaya, “Babamın evde tek bir kuralı vardı. O da ne olursa olsun yalan söylememekti. Bu benim yaşam biçimim oldu ve bilimle uğraşmaya başladım. Hatırlandıkça var oluyor. Onun bilgeliği, şakaları ve varlığı bizden eksik kaldı” şeklinde konuştu.

AKLINI, DURUŞUNU ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMDI

Kendisine bağlı müdürlükten sorumlu olmasının dışında iyi bir yol arkadaşı olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, “Aklını, duruşunu, hayata bakış açısını çok beğendiğim bir çalışma arkadaşımdı. 31 yılını bize veren, çok sayıda projeye imza atan, gelen hiçbir vatandaşı geri çevirmeyen bir insandı. O yüzden bu sokağa onun adını verdik” dedi.

İyi insan olmanın çok zor olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şunları söyledi; “Zaman çok hızlı geçiyor. İyi insan olmak çok zor. Sevgili Mahmut, her şeyin ötesinde iyi insandı. Pozitif tavrı hep bize yansıdı. Başarısına saygı duymamın ötesinde insan olarak ayrı bir özelliği vardı. Mahmut’un adı buraya verilebiliyorsa, bir nebze görevimizi yerine getirebiliyoruz demektir. Yaşamı bırakanların dostları tarafından anılması çok güzel. Yol arkadaşımın, meslektaşımın mekanı cennet olsun.”

Anma konuşmalarının ardından 425 metre uzunluğunda, yaklaşık 30 metre genişliğinde olan ve İmar Müdürü Mahmut Alikaya’nın adının verildiği sokak alkışlarla açıldı.

oprtebpgddwuq1xylyn2nvgi.jpg

i8zsjqmuk9pw5zd61aehwudt.jpg

tpcm286k1yqvIxowvsbeg5gz.jpg

oalqsv0itl5xsj9e26wcnxmm.jpg

onsdj9uwtkca6rdvsleqybh8.jpg

hbI42f3uvyncnzyq96thkeor.jpg

lzsubtx1o7sj9cgaom2vqeqd.jpg

l1xwfxhjl7sga6pv4dbrezzw.jpg

nlzeeuI3zdtjiqtsy8phq4pv.jpg

yfurtc4uxkmigvayhlzxvogn.jpg

yj5j91k4azwnt2pndyrheh8k.jpg

v8hq39djs0w1pgsydfeqz4zt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.