MADDE BAĞIMLILIĞI HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR

MADDE BAĞIMLILIĞI HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR

18 Ağustos 2022

Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliği ile özellikle kadın personelleri uyuşturucu madde kullanımı hakkında bilgilendirmek amacıyla ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne’’ adlı seminer düzenledi.

Ebeveynler madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne’’ seminerinde, Eğitmen Polis Memuru Sakine Kamacı ebeveynlere uyuşturucu madde kullanımı konusunda gerekli uyarılarda bulundu.

Uyuşturucu madde çeşitleri, bağımlılık ve alışkanlık arasındaki önemli fark,  madde kullanımının sebepleri, bağımlı kişilerin davranış ve tutumları ve ebeveynlerin alması gereken önlemler seminerde ayrıntılı olarak ele alındı. Ayrıca bağımlı bireylere uygulanan ve Narkolog adı verilen testten ve bu testlerin sonucunda varılan istatistiksel sonuçlardan bahsedildi.

 ‘’Aileler bağımlılığı örtbas etmemeli’’

Amaçlarının anneler başta olmak üzere ebeveynlerin, çocuklarının bağımlılığını fark ettikten sonra konuyu gizlemek yerine gerekli önlemleri almalarını sağlamak olduğunu söyleyen Eğitmen Polis Memuru Sakine Kamacı, ‘’Narkolog adı verdiğimiz testlerin sonucuna göre ebeveynlerin bağımlılığı fark etmesi genelde 24 ay gibi uzun bir süreyi buluyor. Çocuklar ailelerinin gözünün önünde eriyor fakat ebeveynler çocuklarına bağımlılığı yakıştıramıyor. Aslında farkındalar çünkü çocukları tutumları ve davranışlarıyla bağımlı olduğunu belli ediyor ama hiçbir anne ve baba çocuğunun madde kullandığını düşünmek istemiyor daha doğrusu kabullenemiyor. Ancak özellikle annelerin bir narkotik polisi gibi davranması, bağımlılığı örtbas etmeden çocuklarını tekrar hayata kazandırması gerekiyor. Bizler çocukları bağımlılık konusunda özendirmemek adına okullarda bu eğitimleri veremiyoruz. Bu sebepler belirli periyotlarla Kamu Kuruluşlarında, Sivil Toplum Kuruluşlarında ve derneklerde verdiğimiz bu seminerlerle ailelerin bilinçlenmesini sağlıyoruz’’ dedi.

Uyuşturucu madde kullanmak da bir suç sayılıyor

Toplumda uyuşturucu madde temini suç unsuru sayılırken, kullanımı konusunda cezai bir yaptırım söz konusu olmadığı biliniyor. Ancak bilinenin aksine Türk Ceza Kanunu’nda uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma suçuna (TCK M.191'e) göre; uyuşturucuyu kullanmak, uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ya da bulundurmak suçları ayrı ayrı suç olarak belirlenmiştir. 

İşlenen bu fiillerin her biri kamu sağlığını korumak adına yapılıyor. Burada göz önünde bulundurulması gereken husus ise; uyuşturucu madde kullanan ya da uyarıcı madde barındıran kişilerin, öncelikli olarak tedavi edilmeleri ve denetimli serbestlikten yararlandırılmasıdır. Eğer denetimli serbestlik kuralları ihlal edilmez ise kişiye herhangi bir ceza uygulanmıyor.

ogEA2VykC0QjxUZqzb4lDBeO..jpeg

ucAZYE8nHhs9mGvJPkRgxDCt..jpeg

ubAL8cOrUTSjxnNqQWIE4w5J..jpeg

fzkjetaJTwQ8WKO4DpVhInSb..jpeg

NUP4loeMHvnAWLTypFYqSsIj..jpeg

L23HUOmtgDAd7oxGJBQaSP9M..jpeg

5OpPWarbUvRXGASx7jE1H98t..jpeg

spo0Kd7x1H9PArlwT2tXeFu8..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.