M. Reşat Aksoy Koşusu'nu Dörtnalbeyi kazandı

M. Reşat Aksoy Koşusu'nu Dörtnalbeyi kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1800 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Koşuyu; Ömer Yardımcı'nın sahibi olduğu, Ö. Ümit Akşen ve Samet Yıldırım tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Eyyüp Yardımcı'nın üstlendiği Dörtnalbeyi (Balıkhan -  Yıldırımkız / Karakemal) jokeyi Ferit Yardımcı ile kazandı.

7 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Katıoğlu elde ederken, Ulugöl üçüncü, Bozkara dördüncü ve Bilirkişi isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Dörtnalbeyi  için bitiriş derecesi  2.11.88 olurken, farklar 1,5 Boy - 16 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, Merhum M. Reşat Aksoy'un oğlu  M. Nabi Aksoy, kazanan safkanın sahibi Ömer Yardımcı'ya ödülünü verdi.


 

Merhum M. Reşat Aksoy'un torunu Baturhan Aksoy ise kazanan atın jokeyi Ferit Yardımcı'ya plaketini takdim etti.

Kazanan atın antrenörü adına Ömer Yardımcı'ya plaketini Abdulvahap Toprak verdi.

Merhum M. Reşat Aksoy'un oğlu M. Nabi Aksoy, Şanlıurfa Hipodrom Müdürü  Eyyüp Ege'ye günün anısına bir hediye verdi. Törene, TYAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elğaç ile davetliler de katıldı.
 

 

M. Reşat Aksoy

1914 yılında Şanlıurfa'da doğan M. Reşat Aksoy, eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı. Çiftçi bir ailenin oğlu olan Aksoy, kendi çiftliğinde yetiştirdiği safkan Arap atlarını başta Türkiye olmak üzere Suriye, Irak ve Ortadoğu'da tanıtmayı başardı. Atçılık sektöründe Arap atı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Mehmet Ali Kiper'in öncülüğünde, Türk haralarına safkan Arap atları yetiştirdi ve yetiştirdiği safkanlarla Türk atçılığına katkıda bulundu. 1989 yılında aramızdan ayrılan M. Reşat Aksoy'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

t4arpx5hzkj3ft9qbncjmmo6.jpg

uhrsqvbxwvmfwgnIc9edth3j.jpg

optiv9xgsn2j68k7jwpzqued.jpg

ucgotswwkdqgf3aanxnmeIsh.jpg

wpxlmwohjsfzqv5ha8kmiygz.jpg

wu7tk4nyexfq8achpxnl5b0o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.