LÜTFÜ SAVAŞ: İKTİDARIN 21 YILDA YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK

LÜTFÜ SAVAŞ: İKTİDARIN 21 YILDA YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Arsuzlu hemşerileriyle bir araya geldi

Arsuz ilçesine bağlı Helvalı, Madenli, Derekuyu, Üçgüllük, Konacık, Tatarlı ve Işıklı mahalle sakinleri ile bir araya gelen Savaş vatandaşların taleplerini ilk ağızdan dinledi.

Savaş Arsuz halkı ile bir araya geldiği ziyaretlerde, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarını anlattı.

SAVAŞ: ÇİFTÇİ VARSA HATAY’DA TARIM VE EKONOMİ VARDIR

Arsuz ilçesine bağlı Helvalı, Aşağı Kepirce ve pirinçlik mahallelerini kapsayan sulama suyu projesi hakkında konuşan Savaş, “Artık 17 bin dönüm arazi sulu tarıma geçmiş olacak. Bu üç köyümüze ve ayrıca iki bölgemize hayırlı olsun. Mahsulleri inşallah çok bereketli olur. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçiye desteğimiz devam edecek. Onlar varsa Hatay’da tarım ve ekonomi vardır” dedi.

TOSUN: HER NOKTADA ÇİFTÇİMİZİN YANINDALAR

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 mahalleye yapılan sulama suyu projesi hakkında konuşan Ak Parti İskenderun eski ilçe başkanı ve mahalle sakini Vedat Tosun, Helvalı, Pirinçlik ve Aşağı Kepirce mahallelerini kapsayan toplamda 17 dönümlük arazinin bu sayede sulanacağını ve sulu tarıma geçiş yapılacağını ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin her noktada çiftçinin yanında olduğunu vurgulayan Tosun,  3 bin 323 metre uzunluğunda yapılan çalışmanın çiftçiye ekonomik anlamda yüzde 200 katkı sağlayacağını belirterek Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“İKTİDARIN 21 YILDA YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK”

HBB tarafından Hatay’a yapılan hizmetlerin önemine vurgu yapan Savaş, “Hatay’da iktidarın 21 yılda yapmaığını muhalefet belediyesi olarak şu ana kadar biz yaptık. Bunu gururla paylaşıyorum. İmkânları peşkeş çekmeden temel sorunlarımızı çözmek için var gücümüzle mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ: GÖNDERDİĞİMİZ YAZILARIN YÜZDE 95’İ GERİ DÖNMÜYOR

Yapılacak hizmetler için atılan adımların hükümet tarafından karşılık görmediğine değinen Savaş, “Gönderdiğimiz yazıların yüzde 95’i maalesef geri dönmüyor. Devlet bir bütündür, yazışmalar karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde yürümesi lazım. Bütün hizmetleri imkânlarımızı zorlayarak ve gecemizi gündüzümüze katarak yapmaya gayret ediyoruz” diye belirtti.

“SUYU BİLE SİZE VEREMEYELİM DİYE UĞRAŞIYORLAR”

HATSU’nun şu anki ekonomik durumu hakkında açıklama yapan Savaş, “Suyu bile size veremeyelim diye uğraşıyorlar. HATSU’ya 46 milyon lira elektrik faturası geldi. Bizim sizden su faturası olarak aldığımız ücretlerin tamamı bugüne kadar bile 46 milyon etmedi. Diğer giderler ve yatırımların yanı sıra şuanda 30 büyükşehir belediyesi içerisinde en düşük su ücreti bizde. Maliyeti 12 buçuk lira olmasına rağmen en son zamlar hariç biz 5 liraya su veriyoruz” açıklamalarında bulundu.

“14 BİN 500 ÜRETİCİ İLE HAREKET EDİYORUZ”

4 buçuk yıldır devam eden kırsal kalkınma projesi hakkında bilgi veren Savaş, “14 bin 500 üretici ile birlikte hareket ediyoruz. Bunların hiç biri büyük çiftçi değil. Fide ve tohum ihtiyacı olan ve ürettiğini satamayan insanlar var. Malını satamayanlarla sözleşmeli tarım yaptık. Satamayanları biz alacağız” dedi.

Lütfü Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir eşlik etti.

siUzBjQqdWNMO78pLfkPRhFu..jpeg

M6kmPCsOyYxGrW2bZ1iEVIhL..jpeg

u0Ac7LZDIg69osk5lU8HxMaF..jpeg

Sb9CcP7LdwZJ6eMaRmIfX8lG..jpeg

hKrPS9a1HE7xJjw0kdoctsXg..jpeg

dxZnqbvWgP8BRl4DIyfTYN7m..jpeg

o8MNF432yOiCSBAmXrupGL7I..jpeg

wAk0J5j2TzguqhvFfVYLPWNc..jpeg

Qyi0wNae7nqoBxTL1bMDu2lr..jpeg

gBMEpJrsy9Wo5kDuKqS8mcZQ..jpeg

C7z2ZdO0s6k5M98NYqKihFV4..jpeg

P67L5UMYcargpomJHxFlBN2O..jpeg

mMdDEQbcL2je3nqFgt6UW5vZ..jpeg

l1ZrtTAvWnHGMEj2eKf3FSzd..jpeg

vTWkPZqowjrdQIl3BLniMcup..jpeg

OJCTXwn1IHNMedZY4Pykvx3G..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.