HDP'Lİ HÜDA KAYA'DAN GERGERLİOĞLU'NA GÖZALTI TEPKİSİ: "MİLLİ EGEMENLİK VE ANAYASA RESMEN LAĞVEDİLMİŞTİR"

HDP'Lİ HÜDA KAYA'DAN GERGERLİOĞLU'NA GÖZALTI TEPKİSİ: "MİLLİ EGEMENLİK VE ANAYASA RESMEN LAĞVEDİLMİŞTİR"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'den ayrılmayan ve HDP Grubu’nda "Adalet Nöbeti" tutan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına "Sabah...

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'den ayrılmayan ve HDP Grubu’nda "Adalet Nöbeti" tutan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına "Sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından Meclis basılarak rehin alınmıştır. "Milli egemenlik" ve anayasa resmen lağvedilmiştir" diyerek tepki gösterdi.

Kaya’nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından Meclis basılarak rehin alınmıştır. ‘Milli egemenlik’ ve anayasa resmen lağvedilmiştir. Bu yapılanlar Türkiye'yi daha fazla açlığa, sefalete, gerilime sürüklemek dışında hiçbir şeye yaramıyor. Onlar nefreti, yalanı, saltanatı, kötülüğü ve zulmü iyi biliyor. Bizler de sevgiyi, kardeşliği, hakikati, iyiliği ve direnişi iyi biliyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.