KÜÇÜKÇEKMECE'DE TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA GÖÇÜN 60. YILI İÇİN ÖZEL SERGİ

KÜÇÜKÇEKMECE'DE TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA GÖÇÜN 60. YILI İÇİN ÖZEL SERGİ

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye ile Almanya arasında 1961’de imzalanan işgücü anlaşmasının 60'ıncı yılı dolayısıyla, o günleri anlatan anlamlı...

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye ile Almanya arasında 1961’de imzalanan işgücü anlaşmasının 60'ıncı yılı dolayısıyla, o günleri anlatan anlamlı bir sergiyi ziyarete açıyor. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen sergi, çeşitli kaynaklardan alınan fotoğraflar eşliğinde Anadolu insanının öyküsünü değişik bir dille sanatseverlere sunuyor. 

Sergi, o yılların deyişiyle "bir dilim ekmek uğruna diyar ellere göçü"nün öyküsünü, ayrıntılara girmeden ama genel bir görüşü ve düşünce bütünlüğünü koruyarak aktarmayı hedefliyor.  Bunu yaparken de görsel malzeme ile işgücü göçünün temel niteliklerini ve toplumsal değişimlerini canlandırmak amaçlanıyor.

17 KASIM’A DEK AKSM’DE

Bitmeyen göçün her dönemde aldığı biçimleri tartışan ve geçtiğimiz günlerde 100 yaşına basan Prof. Dr. Nermin Abadan’ın yanı sıra dünyada ilk kez Yedinci Adam adlı kitabıyla göç olgusunun bir yeni sömürgecilik olduğunu savunan ünlü İngiliz yazar John Berger, Prof. Dr. Stephen Castells, Prof. Dr. Stuart Hall, Prof. Dr. Ayhan Kaya, Prof. Dr. Lea Nocera ve daha birçok yazar ile şair, serginin ana düşüncesine ışık tutuyor.

Kuratörlüğünü Fahri Aral’ın yaptığı sergi, 17 Kasım’a dek açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.