KÜÇÜKÇEKMECE’DE TRABZON RÜZGÂRI ESTİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TRABZON RÜZGÂRI ESTİ

Küçükçekmece Belediyesi, Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlediği Trabzon Günleri’nde memleket hasreti çeken, kente ilgi duyan ve şehri merak eden...

Küçükçekmece Belediyesi, Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlediği Trabzon Günleri’nde memleket hasreti çeken, kente ilgi duyan ve şehri merak eden İstanbulluları ağırladı.

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve Trabzon’u yaşatmak ve tanıtmak için düzenlenen organizasyonda Niyazi Koyuncu, Hülya Polat, Erkan Yeşilyurt gibi ünlü sanatçıların yanı sıra Uğur Albayrak, Onay Şahin, Hızır Dinçer, Eftalya Fettahoğlu Emirmiran ve Onur Atmaca da sahne aldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen festivalde vatandaşlara hamsi ve helva ikram edildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, hemşerilerini ve tüm İstanbulluları Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti. Çebi, “Trabzon’umuzun kültürünü, gelenek göreneklerini, müziklerini ve damak tadını Küçükçekmece’mize taşıyoruz. Değerli İstanbulluları, Trabzon havası solumaları, kentimizi anlamaları ve yörenin güzelliklerinden faydalanmaları için Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyduk" dedi.

4 gün boyunca süren festivalde katılımcılar, Trabzon’un kendine has mutfağından, yöresel el sanatlarına, horon ve kemençeye kadar kente dair özledikleri ne varsa sergilediler.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.