KÜÇÜKÇEKMECE’DE TRABZON RÜZGARI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TRABZON RÜZGARI

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen "Trabzon Günleri" festivali başladı. Festivalin açılışına, Siyasi...

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen "Trabzon Günleri" festivali başladı. Festivalin açılışına, Siyasi Parti temsilcileri, STK’lar, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda başlayan Trabzon Günleri festivalinin ilk gününde Niyazi Koyuncu ve Uğur Albayrak sahne aldı. Kurulan stantlarda Trabzon yöresine özel yiyecekler, hediyelik eşyalar ve yöresel kıyafetler yer aldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği iş birliğinde düzenlenen festivalde vatandaşlara hamsi ve helva ikram edildi. Vatandaşlar etkinliğe ilgisi yoğun oldu.

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba konser öncesi Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye hediye ve plaket takdim etti.

“AMACIMIZ BİR ARADA OLMAK VE SOSYALLEŞMEK”

Hemşehrilerini ve İstanbullular'ı Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi vatandaşların bir arada olması ve sosyalleşmesi için böyle etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Çebi, "Belediyemiz ve Trabzonlular Derneği ile beraber düzenlediğimiz festival 4 gün boyunca sürecek. Memleket hasreti çeken vatandaşlarımız burada, bir nebzede olsun hasretlerini giderecek, gündelik sıkıntılarını unutup eğlenebilecek, sosyalleşebilecek, amacımız bu. Trabzon Derneklerine teşekkür ediyorum. Hem Küçükçekmece'ye hem de Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerimize böyle bir fırsatı verdiği için. İlginin olması gayet normal bu tarz etkinliklere vatandaşımızın ihtiyacı var. Burada Trabzonlular da oldukça fazla ama bu alana gelenlerin hepsi Trabzonlu değil. Her yöreden insanımız var. Bizim kültürümüz bir birine kaynaşmış bir kültürdür" diye konuştu.

26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek festivalde katılımcılar, Trabzon’un kendine has mutfağından yöresel el sanatlarına, horonundan kemençesine, kente dair özledikleri ne varsa bulma imkânına sahip olacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.