KONYA'DA MASA SANDALYE YAKAN ESNAFTAN HÜKÜMETE: "HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

KONYA'DA MASA SANDALYE YAKAN ESNAFTAN HÜKÜMETE: "HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya Mevlana Meydanı'nda masa ve sandalye yakarak eylem yapan esnafı ziyaret etti. Bir esnaf " Biz halk olarak devletin bu 650 tane milletvekilinden...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya Mevlana Meydanı'nda masa ve sandalye yakarak eylem yapan esnafı ziyaret etti. Bir esnafl, "Biz halk olarak devletin bu 650 tane milletvekilinden hak sahibi miyiz? Vallahi ben helal etmiyorum" sözleriyle sitem etti.

Perşembe günü bir grup lokanta esnafı, AKP kongrelerinin yapılmasına rağmen pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan dükkanlarının açılmamasına tepki göstererek, masa ve sandalye yaktı. Parti çalışmaları için Konya'da bulunan Davutoğlu da, dün o  esnafı ziyaret etti. Bir  esnaf, "Hakkımı helal etmiyorum" diyerek şikayet etti.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Esnaf ile Davutoğlu arasında yaşanan diyalog şöyle:

Esnaf: Bugün bizlerde, bu Mevlana esnafları emin olun en buyuk mağdur bu yuzden oluyoruz. Esnafla ne gibi bir probleminiz var? Halkla ne gibi bir probleminiz var.? Ben şuna her zaman üzülüyorum. Mağdur olanin yanında, her zaman oy zamanı bizi ziyaret ediyorlar. İşleri düştüğü zaman ziyaret ediyorlar. Ondan sonra Allah'ın selamını kimse bize vermiyor. Peki ben size soruyorum, biz halk olarak devletin bu 650 tane milletvekilinden hak sahibimiyiz.

Davutoğlu: Hem de nasıl!

Esnaf: Vallahi ben helal etmiyorum. Ben bu 83 milyondan birisiyim. Gelsin hepsi benimle hellalleşsinler.

"AK PARTİYİ DE GETİREN BİZİZ"

Esnafın ardından semt pazarına da uğrayan Davutoğlu, burada da pazarcılık yapan esnaf ile görüşerek sorunlarını dinledi. Esnaf ile Davutoğlu arasındaki diyalog şöyle: 

Pazarcı: Çiftçiyim her şeyimiz ihracat oldu. Patatesimiz soğanımız. Bizim tarlalarımızda her şey yetişir. Biz fakir insanlarız.

Davutoğlu: Gönlünuz zengin.

Pazarcı: Onu da getiren bizdik. Ak partiyi de getiren biziz.

"ESNAF OLARAK BİZE HİÇ YARDIMCI YOK DEVLETTEN"

Pazarcı: Memlekette iş yok. Pazarın haline bakın. Domatese 4 bin 200 lira para verdik, 5 liraya satılmıyor domates. Her taraf para olsa ne olur, kazansa ne olur. Bir sakızın tanesi 1 milyon lira. Burda vatandas bana 5 lira .....Vatandaşta haklı

Davutoğlu: Onunda verecek parası yok.

Pazarcı: Ama bende mecburum , devlete vergimi öderim, bağkurumu öderim , sigortami öderim , hepsini öderim , ben napim. Ben de şaşırmışım.

Davutoğlu: Herkesin derdine sözcü oldunuz. Gercekten şaşırdık yani şaka filan değil bu.

Pazarcı: Valla bize esnaf olarak bize hiç yardımcı yok devletten.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

1. VİDEO - MASA VE SANDALYE YAKAN ESNAF İLE DAVUTOĞLU'NUN GÖRÜŞMESİ

2.,3.,4. VİDEO - PAZARCI ESNAFI VE AHMET DAVUTOĞLU 

5. VİDEO ARŞİV - MASA SANDALYE YAKAN ESNAF

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.