KONFEKSİYON ATÖLYESİNİ KAPATAN 47 YILLIK ESNAF: "KİM DEMİŞ 'KAPATILMIYOR' DİYE , TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜM"

KONFEKSİYON ATÖLYESİNİ KAPATAN 47 YILLIK ESNAF: "KİM DEMİŞ 'KAPATILMIYOR' DİYE , TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜM"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Adana’da esnaf ziyareti yaptı. 47 yıllık bir konfeksiyon işletmecisi, “85 kişilik bir işletme burası, kepenk kapattım. Borcum vardı, elektriğimi...

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Adana’da esnaf ziyareti yaptı. 47 yıllık bir konfeksiyon işletmecisi, “85 kişilik bir işletme burası, kepenk kapattım.  Borcum vardı, elektriğimi kestiler. Ödeyemedim tabii, tefecilere düştüm.  Makinalarımı tefecilere dağıttım. Şuraya baktıkça içim acıyor. Kim demiş‘Kapatılmıyor’ diye kim demiş?" diyerek gözleri dolu tepki gösterdi.

İYİ Parti milletvekili Cesur, Adana Seyhan’da esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tefecilere borçlandığını 47 yıllık konfeksiyon atölyesini kapatmak zorunda kaldığını söyleyen bir esnaf şunları anlattı:

"KİM DEMİŞ "KAPATILMIYOR" DİYE" 

“85 kişilik bir işletme burası, kepenk kapattım.  1974’ten beri buradayım. Buradan herkes ekmek yiyor. Borcum vardı, elektriğimi kestiler. Ödeyemedim tabii, tefecilere düştüm. Kapatmak zorunda kaldım. Makinalarımı tefecilere dağıttım. Bütün birikimim gitti. Ben bu halkı anlayamıyorum. İnsanların dağarcığı bu kadar mı dar, göremiyorlar. Kalp hastalığım var. Şuraya baktıkça içim acıyor. Kim demiş‘Kapatılmıyor’ diye kim demiş? Benim gibi binlerce esnaf var. Buradan kaç kişi evine ekmek götürüyor. Bir de benim yan kollarım var. Nakışçım, baskıcım var. Bunların hepsi benden ekmek parası kazanıyor. Hiçbiri ciddi ciddi kalmadı.  Şuraya sabah geliyordum, çocuklar (işçiler) cıvıl cıvıl. Çok badireler atlattık. Ama bu hepsinden beter. Ben bu yaştan sonra artık hiçbir şey yapamam. Maliyeye borcum var. SSK’ya borcum var. Ama ödeyebilecek durumum yok. Emekli olamıyorum BAĞKUR’a borcum var. “

 "ADANA GİBİ BİR YERDE SALATALIĞI 7 LİRAYA ALIYORUM"

Giyim mağazası işleten bir kadın ise derdini şöyle anlattı:

“Her şey ortada, geçim sıkıntısı, işsizlik ortada. Memleket bitmiş durumda. İstanbul’a girerken, arabamla gidiyorum, uçakla gitsem daha iyi. Sırf 300 lira geçiş parası veriyorum. Benim vergimle suyumla yapılan köprülere ben para veriyorum. 87 model arabama bir buçuk milyar (1500) liradan fazla vergi veriyorum.  İyi ki Mercedes’e BMW’ye binmiyorum. 1 çocuğum var ne şartlar altında okuttum. Devlete millete hayırlı olsun diye Türkçe öğretmeni oldu. Çocuğum atanmıyor. Özel okulda eline veriyorlar bin, iki bin lira çocuk ağlıyor, işten çıkıyor. Torpille giren atanıyor. Benim çocuğum atanamıyor. Bu mu hak.   Adana gibi  sebze meyvenin yetiştiği bir yerde salatalığı 7 liraya alıyorum.”

SİFTAH YAPAMAYAN SEYYAR MEYVE SATICISI

Seyyar meyve satıcısı bir vatandaş ise akşama kadar siftah yapmadan geçirdiği günler olduğunu belirterek, “Satamıyoruz. Milletin alım gücü kalmadı. Daha önceden hiç olmazsa evimize ekmek parası götürüyorduk ama şimdi götüremiyoruz. İki tane üniversitede okuyan çocuğum var” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.