KÖKLERDEN MODERNE ÇİNİ SERGİSİ ‘SONSUZ MAVİ’ CKSM’DE !

KÖKLERDEN MODERNE ÇİNİ SERGİSİ ‘SONSUZ MAVİ’ CKSM’DE !

29 Nisan 2024

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi Çini Tasarım öğretmeni Nazan Ilgaz ve öğrencilerinin çini çalışmalarından oluşan 'Sonsuz Mavi' sergisi açıldı. Sergide, köklerini gelenekten alan, günümüz estetiği ile yeniden yorumlanmış 68 eser yer aldı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Çini sanatçısı ve eğitmeni Nazan Ilgaz, heyecanını dile getirerek, “ Bu an için yaklaşık 4 yıl çalıştık. 2019 yılında klasik çini sanatı teknik ve özelliklerinden yola çıkarak çağdaş fakat gelenekten beslenen bir sergi açma düşüncesi üzerine çalışmalarımızı hızlandırdık. Uzun emekler sonucu oluşan bu çalışmada, çini sanatına farklı bakış açısı getirmek istedik. İçimize sinen yıllarca hatırlayacağımız bir sergi projesi oldu. 'Sonsuz Mavi' projemize inanan öğrencilerime teşekkür ediyorum. Hem eğitim hem sergilemede bizlere destek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür ederim” diye konuştu.

24 Mayıs’a dek CKSM’de

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Etkinlik Planlama Şefi İlker Çetinkaya da sergiye emek veren öğrencileri tebrik etti.

Geleneksel sanatların önemli bir branşı olan çininin modern bir bakış açısıyla yorumlandığı sergi, 24 Mayıs’a dek CKSM’de ziyaret edilebilir.

Sergide yer alan sanatçılar; Nazan Ilgaz, Fulya Alkan, Ayşe Voica, İfakat İskender, Neslihan Osmançelebioğlu, Aslınhan Osmançelebioğlu, Nezahat Tütüncü, Yassemi Çelebi, Meltem Çol, Fidan Top, Neşe Kocabaş, Ebru Çakırca Çoban, Nagihan Güler, Hatice Nur Sağlam, Selin Gökdeniz, Selin Sadioğlu, Sinem Zorba, Emel İlbahar, Güler Gözoğlu, Hatice Şeyh Hamza, Aslı Gülser Ganiyusufoğlu, Füsun Beydili, Yasemin Güveyi, Yıldız Özgüven, İdil Döğer, Ülkü Alagöz, Pelin Çolak, Esra Köksal, Meral Tomaş, Zuhal Öztürk, Sinem Öz, Yasemin Kıvrak, Fatma Toplu, Nigar Öztaşçı, Fatma Kadayıfçı, Neşe Kortel, Fatma Aynur Özkan, Zeynep Yüksel, Yasemin Sucu, Büşra Baştürk, Dilek Akbaba, Semanur Çiçek, Ayşe Dalyancı, Secel Özsoy, Günseli Devrim, Elif Beyza Polat, Nazan Canpolat, Sevgi Bulut, Müzeyyen İlerten.

zmmsvergrc01ytf5wpqwjkdn.jpg

buak7cmkaIr1gvwinhojt6sz.jpg

zsyj39w7jtrgsverIdq4wabp.jpg

wqtazvxj2ysmw8bgntxpd4mo.jpg

clurkfzvjkga4e1l58fhthem.jpg

lIabaxckgzhgc7pjkxsy8ymt.jpg

Iposadx54cxk6qbcznkgpjtd.jpg

brgxmyzutf05hpsehl4gy3va.jpg

eusb9gqfnqe7am0lovlr8myp.jpg

wc4bky7z9vourrmtuxinsjpc.jpg

fxxtemytbywclzb1ina6dqvh.jpg

7Io3eslmzdy9kgwuwcavn1m0.jpg

g7f3no16dxxIoa0umrkj8p4z.jpg

j75uqdlimrbensgamec2p83u.jpg

kthosoIvl4b7pqvdrw2xq9fa.jpg

tzmlogncyeahpj59d2rIshbv.jpg

a6vhx7u35ntjIe0gphzmussp.jpg

bgqdyvbrl9tje2s43mwmdpqx.jpg

sozk6p8rryyqhxbcf0cq95ig.jpg

Iqr6vxjw7gomsj91dfyilfam.jpg

kftnsqeo7d8lipn19vjhyxte.jpg

8y37xqnzgojtoheffhaIwpwa.jpg

jn9pldawfcv52bj1wltye8rm.jpg

rejrxoh0nal46dvhaswptkku.jpg

5szksfqyydcdrtj98xklcj3o.jpg

5vxwppaiyrtef28o7klacI4e.jpg

xhysrm68d3j9mq0luteapvku.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.